Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyuma karşı direniş başladığı tarihten bu yana, öğrencilerin ailelerine iktidar cephesinden çeşitli mesajlar gönderiliyordu. Defalarca yapılan çağrılarda ailelere "çocuklarınıza sahip çıkın" mesajı verilirken, ailelerin telefonla arandığı ve "çocuğunuz marjinal gruplarla birlikte" denildiği haberlere konu olmuştu. Belli ki iktidar, tıpkı çocukları gibi direnen ailelerden beklediğini alamayacağını anladı ve onlara da bir etiket yapıştırdı. Soylu'ya göre iktidarın 'terörist' saydığı öğrencilerin aileleri de 'ideolojik'...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yandaş A Haber'e çıkmıştı. Buradaki konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kayyum atamasına yönelik tepkileri gene "Boğaziçi provokasyonu" olarak nitelendiren Soylu, öğrencilerin aileleriniyse "ideolojik aileler" olarak nitelendirdi.

'SİZİN İLMİNİZİ KİM ENGELLEDİ?'
Soylu hergün üniversiteye atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçili akademisyenlere yönelik "Rektöre sırtını dönenlerin büyük bir bölümü emekli öğretim üyeleri. Size yakışıyor mu bu" dedi. Soylu "Sizin ilminizi kim engelledi? Buna müsaade edilebilir mi? Ne yapmış Melih Bulu hoca da üniversiteyi işgal etmeye kalkacaksınız?" sözleriyle akademisenleri suçlamayı ihmal etmedi.

ÖĞRENCİ AİLELERİ DE 'İDEOLOJİK'
Eylemlerde gözaltına alınan öğrencilerin "terörle iktisatlı olduğu" söylemini sürdüren Soylu, "42'sinin MLKP, 38'inin PKK/KCK, 18'inin DHKP/C, 21'inin DKP/BÖG, 15’inin TKP/ML, 27'sinin THKP/C - DEV-YOL, 9’unun THKP/C, 9’unun TKEP/L, 4'ünün TKİP, 1’inin FETÖ/PDY, 1'inin MKP, 2'sinin DSİH, 2'sinin TDKP terör örgütü üyesi olmaktan kaydının olduğu görülmüştür" dedi.

Soylu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ailelerinin Emniyet tarafından arandığını açıkladı. Soylu 150 öğrencinin ailesine "bilgilendirme yaptıklarını" ve kendilerine "terör örgütlerinin bu işe girdiği ve bu işi tahrik etmeye çalıştığını" söylediklerini belirtti.

Soylu aradıkları ailelerine "onlardan yardımcı olmalarını istediklerini" söylediklerini ve bazı ailelerin, "Haklısınız, teşekkür ediyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız" dediklerini ancak "bazı ideolojik ailelerin" ise "Siz bu işe karışmayın" diye yanıt verdiklerini aktardı.