Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, geçen yıl Habertürk TV’de programlara çıkmama kararı almıştı. Ahmet Yavuz, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya “FETÖ artığı” diyerek, “HaberTürk’ün, izleyicileri nezdinde kendilerine de zarar veren FETÖ artığı Nagehan Alçı’yı el üstünde tutan yaklaşımları devam ettiği sürece yayın davetlerine katılmayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Nagehan Alçı’ya yönelik “FETÖ artığı” ifadesi soruşturma konusu yapılmış ve Ahmet Yavuz hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı.

Savcılığın incelemesinin ardından karar çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı “kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verdi.

Avukat Kazım Yiğit Akalın’ın verdiği bilgiye göre; itiraz üzerine yapılan inceleme de reddedildi ve karar kesinleşti. Sosyal medyadan gelen “tebrik ederim, çok sevindim. Ayrıca ‘emsal’ bir karar olduğu için mutlu oldum. Şimdi ‘artıklar’ düşünsün” tepkisine Ahmet Yavuz “İtiraz sonuçlanınca tam olacak...” diye yazdı. Avukat Kazım Yiğit Akalın ise “Ahmet Paşam, Pandemi'de karar çıkmıştı, İTİRAZ REDDEDİLDİ ve KYOK kesinleşti” yanıtını verdi.

Daha önce piyanist Nazlı Işıldak, Nagehan Alçı'ya, 'Bank Asya'dan aldığınız krediyle vicdanınız nasıl rahat ediyor' eleştirisi nedeniyle 1 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.