AKP’deki erime kamuoyu yoklamalarına yansımaya devam ediyor. Hemen her anket çalışması iktidarın kabusuna dönüştü. MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, Eylül 2021 tarihli ‘AKP Gelecek Seçimi Kazanır mı?' anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 53,7'si AKP'nin gelecek seçimlerde iktidardan düşeceğini, yüzde 37,8'i ise iktidarını sürdüreceğini belirtti.

Katılımcıların yüzde 8,5’i ise “Fikrim/Cevabım yok” yanıtını verdi. 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde verilen oylar baz alındığında, “AKP gelecek seçimi kazanır mı” sorusunu yanıtlayan AKP'lilerden yüzde 65,8'i ‘evet' yanıtı verirken, ankete katılan AKP'lilerin yüzde 25,7'si ise ‘AKP iktidardan düşecek' dedi. MHP'lilerin yüzde 55,2'si ‘AKP iktidarını sürdürecek', yüzde 38,3'ü ise ‘İktidardan düşecek' dedi.

Muhalefet partilerinden AKP’nin gelecek seçimde iktidardan düşeceğini düşünenlerde en yüksek oy yüzde 83,2 ile CHP olurken, Saadet Partililerin yüzde 80,5’i de hükümet partisinin gelecek seçimde iktidar olamayacağı görüşünde. Bu oran HDP seçmeninde yüzde 85,9, İyi Parti seçmeninde yüzde 81,9 olarak yansıdı. "Kararsızım" diyenlerin oranı da dikkat çekti. Buna göre kararsız olduğunu bildiren seçmenler yüzde 49,3 oranına sahip oldu.

SARAY İTTİFAKINDA ERİME DURDURULAMIYOR
Öte yandan ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, son anket sonuçlarına dair Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Ankete katılan yurttaşlara, “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Araştırma sonucunda AKP’nin yüzde 31,9 ile ilk sırada, CHP’nin ise yüzde 25,9 ile ikinci sırada yer aldığı görüldü. Cumhur İttifakı’nın oluşturan AKP ve MHP’nin yüzde 41,3, Millet İttifakı’nın oluşturan CHP ve İyi Parti’nin ise yüzde 39 aldığı belirtildi. AKP’nin oy oranının git gide düşmesi ise dikkat çekti. Bununla birlikte ittifak içerisine yer almayan HDP’nin yüzde 8,1, Deva Partisi’nin yüzde 4,7, Gelecek Partisi’nin ise yüzde 2,9 oy oranına sahip olduğu ifade edildi.