Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından yapılan gösterilerle ilgili provakasyon söylemlerini değerlendirdi. Akdeniz, "Emekçiler, işçiler provakasyon çıkarmaz, buna karşı kendi önlemini de alır. Halka sadece sandığı ve seçimi gösterenler, halkın seçimi bekleyecek mecali kalmadığını görmelidir. Üçüncü ittifak, halk seçeneği en geniş birliğini kurmalı ve sokakları doldurmalı, meydanlara inmelidir. Bu ittifakın garantisi sizlersiniz, bu memleketin emekçileri, gençleri, kadınları, üretenleridir" dedi.

EMEP Kocaeli İl Örgütü'nün gerçekleştirdiği “Türkiye nereye gidiyor? Emekçilerin seçeneği ne olmalı?” başlıklı panel, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Gazeteci Bahadır Özgür’ün katılımıyla gerçekleşti.

Siyasi parti temsilcileri, sendikaların ve derneklerin yöneticileri ile çok sayıda emekçinin katıldığı panelde konuşan Gazeteci Bahadır Özgür, AKP’nin iktidara geldiği dönemin Türkiye toplumunda iktisadi ve siyaseten kırılmaların yaşandığı bir dönem olduğunu belirtti.

Özgür, “Bugün çalışanların yüzde 65’i ücretli çalışan ve neredeyse tamamı asgari ücretli hale getirildi. Üniversiteli gençlerden oluşan bir gizli işsizlik sorunumuz var. Haliyle böyle bir toplumu yönetebilmeniz için bu emeği bir şekilde ya belli bir tarih vererek ikna edersiniz ya da talepleri baskılayacak yeni mekanizmalar bulmanız gerek. Bu kriz IMF programıyla aşılacak bir kriz değil. Bu kesimin iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi beklentisi var. İktidar ise bu yapısal krizden çıkmanın yolunu Türkiye’yi üretim üssüne çevirmek olarak görüyor” şeklinde konuştu.

'BU İTTİFAKIN GARANTİSİ SİZLERSİNİZ'
Kriz koşulları karşısında halkın sokağa taşan öfkesine karşı üretilen provakasyon söylemlerine de değinen Akdeniz, "Emekçiler, işçiler provakasyon çıkarmaz, buna karşı kendi önlemini de alır. Halka sadece sandığı ve seçimi gösterenler, halkın seçimi bekleyecek mecali kalmadığını görmelidir. Üçüncü ittifak, halk seçeneği en geniş birliğini kurmalı ve sokakları doldurmalı, meydanlara inmelidir. Bu ittifakın garantisi sizlersiniz, bu memleketin emekçileri, gençleri, kadınları, üretenleridir" şeklinde konuştu.