Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fatsa'nın 1980 yılında askeri operasyonla görevden alınan 'Terzi' lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez'i hedef alan açıklamasına yanıt verdi. İşleyen, "Ordu, Fatsa ve bütün memleket Terzi Fikri'yi bilir. Onun köylünün emeğine nasıl sahip çıktığını bilir" dedi.

Erdoğan, bugün Ordu'da bu yıl fındığın alım fiyatının 54 lira olarak belirlendiğini açıkladı. 'Terzi' lakaplı sosyalist Belediye Başkanı Fikri Sönmez'i de hedef alan Erdoğan, "Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir, onların bedelini benim Ordum çok ödedi” ifadelerini kullandı.

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

'FINDIK FİYATINI KABUL ETMİYORUZ'
Erdoğan, emperyalist tekellerin sözcüsü, iktidarı olduğunu bir kez daha gösterdi" diyen İşleyen, "Ama biz Ordu'ya gittiğimizde, o mücadele başladığında 40 liralar konuşuluyordu, 50 liralar hayal deniliyordu. Ama bugün açıkladığı fiyat o mücadelenin bir sonucudur. Bütün köylülerin, SOL Parti'nin Fatsa'daki mitinginde meydanı dolduran herkesin bunda bir payı vardır" ifadelerini kullandı.

İşleyen, şöyle devam etti:

"Ama şunu çok açıkça söyleyelim, biz 70 lira dedik, bunu almak için mücadeleye devam edeceğiz. Kur garantileriyle zenginlerin parasını koruyanlar üreticinin fındığının değerini korumak zorundadır. Kabul etmiyoruz, fındık sezonu tamamlanır tamamlanmaz bir kez daha fındık fiyatının açıklanması ve daha sonra da güncellenmesi için mücadelemizi ısrarla devam edeceğiz.

'ERDOĞAN, KENAN EVREN'İN SÖZLERİNİ TEKRARLADI'
'Terzi Fikri'yi hedef alan Erdoğan'a yanıt veren İşleyen, "Evet Ordu, Fatsa ve bütün memleket Terzi Fikri'yi bilir. Onun köylünün emeğine nasıl sahip çıktığını bilir. Halkın, işçinin, köylünün geleceğini, hayatına nasıl tutunduğunu, canı pahasına nasıl mücadele ettiğini bilir" diye konuştu.

"Erdoğan, Kenan Evren'in sözlerini tekrarladı" diyen İşleyen, şunları söyledi: 

Biz de Fatsa meydanında "Fındık'ta sömürüye son" diyen Terzi Fikri'lerin sözünü tekrarladık. Bugün herkes Fatsa Meydanı ile Ordu Meydanı'na iyi baksın. AKP'nin veda senfonisini biz Fatsa'dan çaldık. Bu iki meydana iyi bakın. Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda umut vardı, Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda bu ülkenin güneşli, aydınlık geleceği vardı. Bugün Erdoğan'ı Ordu'daki meydanında çöküş var, nasıl bir vedaya gittiklerinin işareti var. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, ezilen halkın birliğiyle, dayanışmasıyla, mücadelesiyle bu saltanata son vereceğiz, sonunda biz kazanacağız.