Bilim Kurulu, Covid-19 salgınında son durumu ve tedbirleri görüşmek üzere video konferans yöntemiyle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Güncel can kaybı, vaka sayıları ve hastaların durumlarının ele alındığı toplantıda, Covid-19 tanısı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmelerin değerlendirildiği, yeni önlemlerin ele alındığı ve veriler doğrultusunda normalleşme sürecine ilişkin görüş alışverişlerinin bulunduğu belirtildi.

Bakan Koca, toplantının ardından bir açıklama yaptı. Koca, Kurban Bayramı hakkında "Önümüzdeki dönemde kurban bayramında ben kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor ama büyük oranda olmayacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Fahrettin Koca sokağa çıkma yasakları hakkında "Önümüzdeki dönemde herhangi bir kısıtlamayı gündemimize almadık" dedi. 

İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI
"İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz" diyen Bakan Koca "Şu an yaşadığımız birinci dalganın etkilerini görmüş oluyoruz. Dünyada halen birinci dalganın etkisi devam ediyor. Yer yer dalgalanmaların olduğunu görmüş oluyoruz. Bu dönemde bazı bölgelerimizde vaka sayılarının daha arttığını görüyoruz. Öncesine göre de 1 ay öncesine göre vaka sayılarımızın artışına rağmen yoğun bakıma giren hasta sayımız, entübe edilen ve vefat eden hasta sayımızın azaldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.