Bugün saat 10.00’da Beşiktaş İlçe binası önünde buluşan Komünist Kadınlar bir açıklama yaparak sığınmacılarla dayanışmak için toplanan malzemeleri götürmek üzere yola çıkan Türkiye Komünist Partisi (TKP) heyetini uğurladı. 

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Senem Doruk, burada dünya emekçi kadınlar günüyle ilgili yaptığı açıklamada, "8 Mart, kapitalizmin sömürüsünü, karanlığını kabul etmeyen, onun baskı ve şiddetine karşı duran dünya emekçi kadınlarının günüdür. Egemen sınıfın baskısına karşı 150 yılı aşkın bir süredir boyun eğmeyen emekçi kadınların direniş günüdür" diye konuştu.

soL'un haberine göre, geçtiğimiz hafta bir insanlık dramı haline gelen sığınmacıların yaşadıklarıyla ilgili yapılan açıklamayı da hatırlatan Doruk, "Göçmen düşmanlığı insanlık suçudur dedik ve göçmenlerle dayanışmaya çağrı yaptık. Halkımız bu çağrıya yanıt verdi ve ülkemizin her yerinden yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başladı. Bugün de Komünist Kadınlar’dan oluşan bir heyet bu yardım malzemelerini kardeşlerine ulaştırmaya gidecek" dedi.

Açıklamanın ardından Komünist Kadınlar’dan oluşan heyet, yardımları ulaştırmak üzere yola çıktı.