HDP yönetimindeki 6 belediyeden biri olan Silopi Belediyesi'ne, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Ocak'ta belediyeye 718 bin TL’lik elektrik faturası gönderdi. Belediye Eş Başkanı Adalet Fidan, artan fiyatlar nedeniyle ilçeye hizmet sunamadıklarını söyledi.

Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Ömer Akın'ın haberine göre, HDP'li Silopi Belediyesi, Mart 2019 tarihinden bu yana 24 milyon 100 bin TL borç ödedi. Silopi Belediyesi Eş Başkanı Adalet Fidan, borçlara ve DEDAŞ'a rağmen halka hizmet götürmeye devam edeceklerini kaydetti. 

Silopi Belediyesi’ni devir aldıkları zaman birçok mahallenin alt-üst yapı eksikliğinin olduğunu kaydeden Fidan, ilk iş olarak bu sorunların büyük bir kısmını giderdiklerini söyledi. Hem borçları ödemek hem de projelerini hayata geçirebilmek için kredi bulmaya çalıştıklarını belirten Fidan, “Kredi için başvurduğumuz kurumlar, İller Bankası’nın teminat mektubu vermesini talep ediyor. İller Bankası’na yaptığımız teminat mektubu başvuru talebimiz ise geri çevrildi. Bu olmadığı için de kredi bulamadık. Ekonomik sıkıntılar yaşadık. Bunun yanında belediyemize gelen aylık ödemede de her ay bir milyon TL’den fazla bir kesinti yapılıyor” diye konuştu.

ELEKTRİK FATURASI
Ülke genelinde artan enflasyondan dolayı her şeyin yüzde 200-300’lere varan oranda pahalılaştığını, fakat belediyeye gelen gelirin sabit kaldığına dikkat çeken Fidan, “Ödemelerdeki kesintiler ve artan enflasyon nedeniyle zorluklar yaşarken, buna bir de fahiş elektrik faturaları da eklendi. Aralık'ta belediyenin bütün birimleri yaklaşık 250 bin KW elektrik kullandı ve buna 304 bin TL fatura kesildi. Ocak ayında ise 281 bin KW elektrik kullanılmış ve buna ise 718 bin TL fatura gelmiş. Birçok birimimiz şu anda çok az düzeyde elektrik kullanıyor. Özellikle yaz aylarında bölgenin aşırı sıcaklarından ve su kuyularının kullanımından dolayı elektrik kullanımı en üst seviyesine çıkacaktır. Böyle devam ederse şuan ki elektrik faturamız iki katına kadar çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Her ay belediyenin ödeneğinden yapılan milyonlarca kesinti, artan enflasyon ve fahiş elektrik faturaları yüzünden halka sundukları hizmetlerin kısıtlandırıldığını kaydeden Fidan, belediye olarak ilçeye sunmak istedikleri yeni hizmetler ve projelerin bu yöntemle aksatılmaya çalışıldığını söyledi.