Hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen İstanbul’daki Silivri 3 No’lu L Tipi Cezaevi’nde, oğlunun görüşüne giden Cemile Karakaş çıplak aramaya maruz kaldı. Yaşananlara dair konuşan Karakaş, 28 Ekim'de oğlu Hamgin Karakaş'ın görüşüne gittiği sırada uygulamaya maruz kaldığını ve baygınlık geçirdiğini aktardı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre çıplak arama karşısında sinir krizi geçirdiğini ve sonrasında bayıldığını anlatan Karakaş, “Tutanak kesmesinler diye sustum ama kaldıramadım, bayıldım. Bayıldığımda yanımda bulunan tutukluların aileleri, suyla ayılttılar beni. Oğlumun beni o halde görmemesi için gücümü toplayıp ayağa kalktım. Daha sonra onlarca gardiyan beni ve diğer aileleri sürükleyerek dışarıya attı” dedi.  

‘YAŞAMLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ’
Son 3 aydır Silivri 3 No’lu Cezaevi'nde tutuklular üzerinde yoğun baskının olduğunu söyleyen Karakaş, çocuklarının yaşamından endişelendiklerini ifade etti. Karakaş, “Evlatlarımızın yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. 28 Ekim’den beri oğlumla görüşemiyorum. En son konuştuğumda bana, ‘Anne burada çıplak arama yapılıyor. Ayakkabılarımızı çıkarıp sallamamız isteniyor. Askeri sayım yapılmak isteniyor. Bize ‘terör kimliği’ dayatması yapılıyor. Telefon görüşüne çıktığımızda oradaki gardiyana tekmil vermemiz isteniyor. Ayrıca sizlerle Kürtçe konuşmamız istenmiyor. Dışarıda ailelere bu baskıyı uygulayan devlet, içeride bizlere neler yapıyor siz düşünün’ dedi" diye kaydetti.

 ‘SESİMİZİ DUYUN’
“Sesimizi tüm dünya duysun” diye seslenen Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı:

Ellerinizi evlatlarımızın üzerinden çekin. Bu baskılar son bulsun. Öcalan ve tutuklular üzerindeki tecrit kalksın. Artık kan ağlıyoruz. Yemeğimiz, uykumuz kalmadı. Tüm tutukluların aileleri bir araya gelip bunun için mücadele etmeli.