Toplumsal ÖZEL

Ankara Barosu'na bağlı Avukat Aytaç Ünsal 137, İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Ebru Timtik ise 168 gündür ölüm orucunda. Avukatlar adil yargılanma talebini eylemleri yoluyla dile getirmeyi sürdürüyor.

Öte yandan, zaten sağlık açısından kritik eşiğe gelen avukatlara dönük eziyet sayılabilecek uygulamalar da yapılıyor. Örneğin Silivri Cezaevi'nde kalan Avukat Ebru Timtik 15 gündür şeker, kaya tuzu ve boyunluk ihtiyacını karşılayamıyor.

Timtik, cezaevi kantininde bulunan tek çeşit şekeri artık tüketemiyor ve dış kantin yoluyla şeker getirilmesi talebi dikkate alınmıyor. Ayrıca ölüm orucundan kaynaklı ağzında oluşan yaralar için istediği kaya tuzu ve kasları eridiği için kullanması zaruri hale gelen boyunluk da kendisine verilmiyor. 

Direnişler Meclisi ise görevini yapmayarak avukatları cezalandırmaya kalkan cezaevi yönetimini bu uygulamaya derhal son vermeye çağırdı. Direnişler Meclisi, açtığı #SilivriHapishanesineSoruyoruz etiketiyle bir kampanya başlattı ve herkesi 19 Haziran (yarın) Silivri Cezaevi'ni aramaya, yönetimden alınan yanıtları bu etiketle Twitter'da yayınlamaya çağırdı.