Marmara depreminden beri 21 yıldır büyük depremi bekleyen mega kent İstanbul'da vatandaşların yaşadığı binaları depreme hazırlama çalışmaları ağır aksak ilerliyor. Kamu binaları, okullar ve hastaneleri güçlendirmek için bir dizi çalışma yapıldı ancak vatandaşların yaşadığı binalar İstanbulluların inisiyatifine bırakıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bugüne kadar vatandaşların müracaatlarına bağlı olarak 260 “riskli yapı” dosyası bulunduğunu belirterek bunların 226 adedinin yıkıldığını, 34'ü ile ilgili işlemlerin de devam ettiğini söyledi.

Yılmaz şunları söyledi: “Belediyeler bütçe yetersizlikleri nedeniyle hayata geçirecekleri plan ve projeleri yapamıyor. Belediyelere daha fazla destek olunmalı. Eski ve riskli olan binalar bir an önce dönüşüme girmeli. Yoksa bu evler tabut olmaya ve acılar yaşatmaya devam edecektir. Günü kurtarayım derken oturdukları evler tabutlukları olacağı gibi onlar yüzünden masum kişilerin canlarına da sebebiyet vereceklerdir. Metrekare hesabı yapmadan, daire fiyatı hesabı yapmadan, insan hayatının daire fiyatı ve arsa fiyatı ile ölçülemeyecek kadar değerli olduğundan hareketle, hep beraber el ele verip kentsel dönüşümü başarmamız gerekiyor.”