Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Direnişi'ne destek verdiği için İstanbul Kadıköy'deki eylemde gözaltına alınan ve sonrasında Anıl Akyüz ile birlikte tutuklanan üniversite öğrencisi Şilan Delipalta'dan mektup geldi. 

Bugün, Şilan Delipalta'nın mektubunu dağıtan iki öğrenciye, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Halkı kin ve düşmanlığı tahrik' suçlaması yöneltilmişti. İstanbul'da ev baskınıyla gözaltına alınan iki üniversite öğrencisine ev hapsi verilmişti. AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemlerde bugüne kadar hapis cezası alanların sayısı 26'ya yükseldi. 9 öğrenci halen tutuklu...

'BUNDAN SONRASI HEPİMİZDE'
Boğaziçi savunucuları ise tutuklu bulunan Şilan'nın mektup yazmasının da, arkadaşlarının bu mektubu dağıtmasının da suç sayılamayacağını söyledi ve Şilan'dan gelen mektubu #bundansonrasıhepimizde etiketiyle elden ele yaymaya başladı.

NELER YAŞANMIŞTI?
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek için 2 Şubat'ta İstanbul Kadıköy'de düzenlenen protestoda gözaltına alınan 23 kişiden 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 

Savcılığın "görevini yaptırmamak için kamu görevlisine direnme" iddiasıyla tutuklama istediği 10 kişiden Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta tutuklandı. Diğer 8 kişiden altısı yurtdışına çıkış yasağı, ikisi ise ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.