Türkiye’de ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme geldikten sonra firari olduğu Avusturya’da ABD’nin talebiyle ‘kara para aklama’ suçundan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, hakkında konuşulanlara yanıt verdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın avukatı Volkan Dülger aracılığıyla gönderdiği sorulara cevap veren Korkmaz, otelde kahve içerken yakalandığını söyledi.

Türkiye’de herhangi bir bürokrat ve gazeteciye rüşvet vermediğini iddia eden Korkmaz, hakkında yazılanların tümünün yalan olduğunu savundu.

Korkmaz, “ABD'de vergi dolandırıcılığıyla elde edilen geliri Türkiye'de aklamakla suçlanıyorsunuz. Bu suçlamaya ilişkin savunmanız nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

İKİNCİ REZA ZARRAB
“Asla böyle bir şey söz konusu değil. Paranın bana kredi olarak geldiği sözleşmelerle ortadadır. Para gelirken tüm denetimlerden geçti. Tüm uluslararası finans programlarında denetlenip öyle hesabıma girdi. Para bana geldiği zaman Jacop Kingston, Türkiye'de banka lisansı alacak kadar temizdi. Kendisine Utah Valisi ve Senatosu, Türkiye'de iş yapması için referans mektubu vermiştir. Amerika ve Türkiye'nin güvendiği bir adama ben nasıl güvenmeyeyim?”

Saymaz’ın “İkinci Reza Zarrab olacağınız konuşuluyor” şeklindeki sorusuna karşılık Korkmaz, “Bu çok aşağılıkça bir ithamdır. Asla kabul etmiyorum. Ben bayrağına, vatanına bağlı bir Türk vatandaşıyım. Böyle şey söz konusu olması mide bulandırıcıdır” ifadelerini kullandı.

"ÜLKEME DÖNMEK İSTİYORUM"
Türkiye’den kaçarak Avusturya’ya giden Korkmaz, hangi ülkede yargılanmak istediği yönündeki soruya, “Bir irade göstermem söz konusu değil. Hukuki bir süreç. Tabii ki ben ülkeme gelmek istiyorum” diye yanıt verdi.

ABD’deki yargılamada ‘bütün gerçeklerin ortaya çıkacağını’ dile getiren Korkmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Suçsuz olduğum konusunda zerre şüphem yoktur. Kime sorarsanız sorun, biraz hukuk ve finans bilen, yoldan geçen insana bile sorsanız, bu şekilde kara para aklanamayacağını size iki dakikada anlatır. Bendeki her şey açık, kayıtlı ve ortadadır.”