Toplumsal Haber Merkezi

Özellikle AKP'li yıllarda epey kullanışlı hale gelen, çoğu kumpas ve operasyonda aktif görev yapan liberal kalemler, yine tarihsel görevlerini yerine getiriyor. Devrimcilerden 'itlaf edilmeliler' diye bahseden, kavanoza doldurduğu dışkısını eski eşinin üstüne döken, Şirince'de kaçak inşaat yapıp hapis cezası alınca da çareyi ülkeden kaçmakta bulan Sevan Nişanyan da bunu yapıyor. 

Bugün, gerici Yeni Akit gazetesi, Sevan Nişanyan'ı göklere çıkardı. Akit'in tarihinde ilk kez Sevan Nişanyan'dan olumlu bir şekilde bahsetmesinin nedeniyse, elbette tarikat aşkı. Böylece Sevan Nişanyan ile Odatv patronu Soner Yalçın, bugün birebir aynı noktada buluşmuş oldu...

Cumhuriyete kurulan kumpasların karşısında Fethullahçılara koltuk deynekliği yapma alışkanlığını henüz kaybetmemiş olduğu anlaşılan firari liberal, bu kez İsmailağa'ya olan aşkını ilan etti. Geçtiğimiz günlerde ölen İsmailağa lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'na övgüler dizen Nişanyan, ondan "Televizyon seyretmek haramdır demiş ki sırf bu sözü bile saygıdeğer birisi olduğunun delili. Bu devirde bu gerçeği dile getirebilmek cesaret ister" ifadeleriyle bahsetti.

CEMAAT ÖVGÜSÜ NİŞANYAN'I KURTARIR MI...
Katıldığı bir Youtube kanalında yaşananlara ilişkin "Ülke çapında, İsmailağa cemaati lideri Mahmud Efendi'nin vefatı dolayısıyla büyük duygu seli yaşandı. Ben o konuda ortalarda bir yer tutmak istiyorum" diyen Nişanyan, "Sonuç olarak bu Türkiye'nin en köklü, en eski hatta Cumhuriyet’ten daha eski cemaatlerinden biri. Bu zat asrın müceddidi olarak kabul edilen bir zat. Bunu yok saymak, bununla alay etmek bana çocukça ve yanlış geliyor. Sonuçta milyonlarca insanın saygı gösterdiği birisi" ifadelerini kullandı.

HANİ 'KADIN DÜŞMANI DIŞKICI'YDI?
Akit de bu açıklamaları "Kendisini 'açık sözlü ateist' olarak tanımlayan Dilbilimci Türk Ermenisi Sevan Nişanyan, geçtiğimiz günlerde ahirete irtihal eden alimlerin alimi Mahmud Efendi Hazretleri'nin saygıdeğer birisi olduğunu söyledi" ifadeleriyle servis etti. Oysa Akit ve benzeri gazeteler, bugüne kadar Sevan Nişanyan'ı "ateistlerin nasıl kadın düşmanı olduklarına" dair kanıt olarak kullanıyorlardı. Öyle ki, "Dilbilimci ateist" tanımlaması, bir tarikat liderine övgü söz konusu olunca ilk defa kullanılmış oldu.

Akit'in söz konusu haberinin başlığı ve spotu şöyle: