Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu üçü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşması başladı. 

Duruşma salonunda dava kapsamında tutuksuz yargılanan Ferit Şenyaşar ile Yıldız ailesi müdafileri ile birlikte hazır bulundu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların yansı sıra  Urfa, Diyarbakır ve Antep Barosu'na bağlı avukatlar da Şenyaşar ailesi üyeleriyle birlikte duruşmaya katıldı.

Duruşmayı takip etmek isteyen basın çalışanları ise pandemi gerekçe gösterilerek salona alınmadı. 
 
Babası ve iki ağabeyini kaybettiği saldırıdan yaralı kurtulup, sonrasında tutuklanan Fadıl Şenyaşar, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ Kapalı Cezaevi'nden, Enver Yıldız ise Osmaniye Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşma Fadıl Şenyaşar'ın esasa ilişkin savunması ile devam ediyor.

ANNE ŞENYAŞAR'IN NÖBETİ DEVAM EDİYOR
Anne Emine Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki adalet arayışı devam etti. Malatya’da devam eden dava duruşmaya dair, “Oğlum Fadıl 3 yıldır suçsuz yere tutuklu, serbest bırakılmasını istiyorum. Oğluma 150 yıl ceza istiyorlar. 25 gündür burada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Birçok kez engellendik ama yine de her seferinde buraya geldik. Dün gerçekleşen saldırıda oğlum Ferit gözlerimin önünde yerlerde sürüklendi. Çalmadığımız kapı kalmadı, en son burada oturduk ama bizi buradan da kovuyorlar. Çocuklarımı katledenler serbest, bizi değil katliamı yapanları engellemeleri gerekirdi. Biz adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
‘YILDIZ AİLESİ RAHATSIZ EDİYOR’ 
 Malatya’da devam eden dava duruşmasına katılmama nedenini, "Yıldız ailesinden kişiler beni rahatsız ediyor" diye açıklayan Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu zulmü artık kaldıramıyorum, artık oğlum bırakılasın. Üç yıldır tek bir odada tutuluyor. Kim çocuklarımı öldürdü? Hem bu dünyada hem de ahirette Yıldız ailesinden şikayetçiyim.

'ANNENİN HAYKIRIŞINA ORTAK OLMAYAN DİLSİZ ŞEYTANDIR'
Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey, olayın hem müdahili hem de takipçisi olduklarını belirterek, "Annenin haykırışına ortak olmayan dilsiz şeytandır" diyerek dayanışma çağrısında bulundu.  

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, Ankara'dan ailenin “Adalet” talebine ses olmak için geldiklerini söyledi. Ailenin “Adalet” talebinin kendi talepleri olduğunun altını çizen Atabey, “Bu olay toplumun vicdanını yaralayan bir yerde durdu, biz katliamın yaşandığı andan bu yana dosyayı takip ediyoruz. Nedeni ise Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliam Suruç Devlet Hastanesi'nde gerçekleşti. Biz o dönemde SES olarak da bu sürece müdahil olmaya çalıştık. Yaşanılanları arkadaşlarımızdan öğrenmeye çalıştık ama maalesef o günden bu güne kadar bir gelişme öğrenemedik. O dönem çalışan arkadaşlarımız Suruç Devlet Hastanesi'nden ayrıldı, kimin nöbetçi olduğunun listeleri saklandı bizden” ifadelerini kullandı.