Toplumsal Haber Merkezi

Oyuncu Sermiyan Midyat'ın oyuncu sevgilisi Sevcan Yaşar'ı darbetmesi ortaya çıkmıştı. Hatta, hazırlanan iddianamede Midyat'ın karakolda da "buradan senin cesedin çıkacak" diyerek Yaşar'a tehdit ve saldırılarına devam ettiği bilgisi yer almıştı. Midyat'ın "kasten yaralama", "zincirleme şekilde tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle toplam 1 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istenen iddianamede, müşteki sanık Sevcan Yaşar'ın da "kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

AKP'li cenah tarafından pek 'tutulmadığı' bilinen oyuncu Sermiyan Midyat, tam da bu davanın gölgesinde AKP'ye övgülü göndermeler yapmaya başladı. Bir iş görüşmesi için ABD'ye gittiğini söyleyen koronavirüs salgını üzerinden Türkiye ile ABD'yi kıyasladı. Dün itibarıyla vaka sayısında dünya birinciliğine yükselen Türkiye'de de milyonlar sokaktayken ve çalışmak zorunda bırakılırken Midyat, "Herkesin süper güç dediği Amerika'dan bahsediyorum, bakın herkes sokaklarda, herkes dip dibe. Havalimanında bile ateş ölçülmedi. Bizde AVM'lerde, kafelerde bile ölçülüyor" diyebildi.

'SIRF ŞİRİNLİK OLSUN DİYE AKP'YE MUHALEFET EDİYORLAR'
Paylaştığı videoda bu ifadelerle gerekli yolu yaptıktan sonra asıl söylemek istediklerine gelen Midyat, bu faslı da "şimdi söyleyeceğim şey belki kimilerinin beni linç etmelerini sağlayacaktır. Zira memleketimizde sırf muhalif olmak için veya şirin gözükmek için siyaha beyaz diyen popülasyon çok fazla" diyerek açtı.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR...
"Beni de biliyorsunuz, 23 yıldır içinizdeyim. Övgüsü-eleştirisinin nereye gideceğini hesap etmeyen bir deli kardeşinizim" diye devam eden Sermiyan Midyat, "Herkes bir yıldır birbirini eleştiriyor ama süper güç dedikleri Amerika'nın durumunu gördükten sonra memleketin kıymetini daha bir anladım" dedikten sonra da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

Zaten Midyat, paylaşımına Koca ve Erdoğan'ı da etiketledi.