Toplumsal Haber Merkezi

Anayasal düzenin tehdit edildiği, laikliğin fiilen ortadan kaldırıldığı Türkiye, şeriatçılara yeterli gelmiyor. Yobaz gruplar, çeşitli zamanlarda "Cumhuriyeti yıkıp hilafeti getirelim" şeklinde çağrılar yapıyor. Ancak laikliğin bir Anayasa maddesi olmaktan öte gidemediği ülkede, cumhuriyeti yıkmakla tehdit eden şeriatçılardan hesap soran da çıkmıyor.

Son 'hilafet' hamlesi de Hizbut Tahrir isimli örgütten geldi. Hizbut Tahrir üyeleri, ellerine Arapça yazılı hilafet bayrakları alıp tarihsel arka planı olan kimi mekanlara giderek buralarda propaganda videoları çektiler. Hizbut Tahrir'in merkezi tarafından organize edilen kampanyanın başlığı ise "Ey Müslümanlar! Yıkılışının 100. yılında hilafeti yeniden kurun" başlığı taşıyor. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

İstanbul Fetih Kapı'da, Ankara'da, Bursa Ertuğrul Gazi Türbesi'nde ve Afyonkarahisar'da videolar çeken örgüt üyelerinin "Hilafetsiz yüz sene yeter artık" diye bağırdıkları görülüyor.

GÖZALTINA ALINANLARDAN BİRİ DE 16 YAŞINDA
Şeriatçıların bu hamlesinin ardından İstanbul, Bursa ve Ankara’da ev baskınları ve gözaltılar yapıldı. Son olarak ise Afyonkarahisar Amuriye'de video çeken şeriatçı kadınlar gözaltına alındı. Hizbut Tahrir tarafından isimleri "Müzeyyen Sevinç, Hatice Yıldız, Zehra Yavuzkan ve 16 yaşındaki Saliha Yıldız" olduğu açıklanan dört kadın ifadeleri alınmak üzere ilgili emniyete götürüldü. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

'HİLAFET İSTEMEK SUÇ DEĞİLDİR'
Bu gözaltıları fırsat bilen örgüt ise, kadınların esaret altında tutulduğu, bu uygulamaların 28 Şubat'a benzediği, hilafet istemenin suç olmadığı propagandasını yapmaya başladı.

Öte yandan Hizbut Tahrir üyeleri sosyal medyada #MüslümanBacılarGözaltında etiketiyle kampanya başlattı.