Toplumsal Haber Merkezi

24 Haziran seçimleri sürecinde AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının işyeri ve hastane saldırılarında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Şanlıurfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattıkları nöbet eylemi birinci ayını doldurdu. Polisler, adliye binası girişinde eylemlerini sürdüren Şenyaşar ailesini görüntülemek isteyen basın çalışanlarını, “kamu binası çevresinden görüntü almak yasak” gerekçesiyle engelledi. Oğul Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarının 3 yıldır devam ettiğini belirtti.

“Adalet” mücadelesini sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Şenyaşar, “Bütün dünya sesimizi duydu. Şanlıurfa Başsavcısı ve dosya savcısı adalet talebimize kulaklarını tıkamışlar. Bizi duymak istemiyorlar. 3 yıldır hukuksuz bir şekilde ya da siyaset güdümündeki yargı ile kardeşime 37 yıl ceza verdiler. Bu dava vicdanı olan herkesin davasıdır. İmkanı olan herkesi davamızın takipçisi olmaya davet ediyoruz. Davamıza ses olmak isteyen herkesi Şanlıurfa Adliyesi binası önüne bekliyoruz” diye seslendi.

FADIL ŞENYAŞAR: GEÇ DE OLSA ADALET MUTLAKA TECELLİ EDECEK…
Şenyaşar, iş yeri saldırısıyla ilgili açılan davanın 2 Nisan’da görülen karar duruşmasında 37 hapis cezası verilen kardeşi Fadıl Şenyaşar ile dün yaptığı telefon görüşmeyi de şöyle aktardı:

Adalete olan umudunu kaybetmemiş. Taraflı olarak varılan bu kararın istinaftan geri döneceğini belirtti. ‘Geçte olsa, mutlaka adalet tecelli edecektir’ dedi.