Adıyaman Başsavcılığı tarafından, HDP’nin Anayasa Mahkemesi’nde görülen kapatma davasıyla ilgili dosyaya eklenmek üzere Yargıtay başsavcılığına iki klasör ek delil gönderildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’li Volkan Bora ile beraber çekildiği fotoğraflar, HDP Kapatma Davası dosyasına eklendi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı ve Anayasa Mahkemesine gönderilen dosyaya HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’li Volkan Bora ile birlikte çekilen fotoğrafları da eklendi.

NE OLMUŞTU?
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’li Volkan Bora ile birlikte çekilen fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin konuşan Güzel, fotoğrafların çözüm sürecinde çekildiğini söylemişti.

HDP’li vekil, yaptığı yazılı açıklamada “Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik hazırlanan fezleke Meclis’e gönderilmişti. Karma komisyonda ele alınıp Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilirse Güzel’in yargılanmasının önü açılacak.