AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin, halkın zararına projeleri kamulaştıracaklarına dair açıklamasına tepki gösterdi. Böke'nin açıklamasına dün de TÜSİAD tepki göstermişti...

"Kim 21'inci yüzyıl Türkiye'sinde özel sektörü düşmanlaştırıyorsa onun ülkemizin kalkınmasıyla ilgili hassasiyeti yoktur” diyen Erdoğan, sözlerinin devamında Böke’nin ‘kamulaştırma’ açıklamasını hedef aldı. “Her kim şirketlere el koymaktan bahsediyorsa, onun amacı ülkemizin yeniden bataklığa saplanmasıdır" diyen Erdoğan, "Her kim devlet ile özel sektörün işbirliğini acımasızca eleştiriyorsa onun hedefi Türkiye'yi yurt dışına bağımlı kılmaktır. Kalkınmayı, güçlenmeyi savunan özel sektöre düşmanlık yapmaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, TEKNOFEST ödül töreninin ardından Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinde yapımı tamamlanan 300 fabrikanın resmi açılış törenine katıldı. Törene katılanlara seslenen ve 1,5 yıl aradan sonra Gaziantep'te bulunduğu için bahtiyar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Gaziantep kendi şanına yakışır muhabbetle bizi bağrına bastı. Bugün gerçekten ülkemiz sanayisi açısından gurur dolu bir gün geçiriyoruz. Az önce ülkemizin kendi alanında en önemli festivali olan TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldik. Gençlerimizin, girişimcilerimizin ufkuna, vizyonuna şahit olduk. Gördüğümüz manzara Türkiye'nin aydınlık yarınlara olan inancımızı bir kez daha pekiştirdi. Şimdi de Gaziantep'teki organize sanayi bölgelerinde yapımı tamamlanan ve hizmete giren 300 fabrikamızın resmi açılışını yapıyoruz" dedi.

‘ŞİRKETLERE EL KOYMA’ TARTIŞMASI
Küresel ölçekli iş yapan firma sayısının çoğalmasının Türkiye'nin marka değerinin artması anlamına geleceğine dikkat çeken Erdoğan, şunları dedi:

Kim 21'inci yüzyıl Türkiye'sinde özel sektörü düşmanlaştırıyorsa onun ülkemizin kalkınmasıyla ilgili hassasiyeti yoktur. Her kim şirketlere el koymaktan bahsediyorsa, onun amacı ülkemizin yeniden bataklığa saplanmasıdır. Her kim devlet ile özel sektörün işbirliğini acımasızca eleştiriyorsa onun hedefi Türkiye'yi yurt dışına bağımlı kılmaktır. Kalkınmayı, güçlenmeyi savunan özel sektöre düşmanlık yapmaz. Bazı siyasi parti temsilcilerinin son dönemde yaptıkları özel sektör karşıtı açıklamaları, aslında bunların zihin kodlarını ortaya koymaktadır. Gerçi bunların mazisinde savunma sanayi başta olmak üzere her alanda özel sektör karşıtlığının birçok örneği vardır. Uçak fabrikasından, devrim arabalarından, gümüş motor projelerinin sabote edilmesinde vesayetçi zihniyet vardır. 28 Şubat döneminde sermayeyi yeşil, gri, beyaz diye ayırarak ekonominin altını oyanlar bu faşist ideolojilerdir. Millete rağmen bu zihniyet değişmemekte ısrar ediyor. Kendileri bilirler. Milletimiz vakti saati geldiğinde bunları da siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldırmakta tereddüt etmeyecektir. Biz yolumuza bakacağız ülkemize yeni hizmetler, yeni eserler kazandırmaya üretim ve istihdam kanalları oluşturmaya devam edeceğiz.

BÖKE NE DEMİŞTİ?
CHP’li Böke, katıldığı canlı yayında, “Özel sektör dediğiniz Türkiye’deki bütün kaynakları rantla yemiş olan 5 şirket. Ne müzakeresi yapacağız? Müzakere falan yok. ‘Bunlar artık kamunundur’ diyeceğiz ve devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.