Cumhurbaşkanlığı, yeni tip korona virüs Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle evde kalmak zorunda olunan dönemde konser etkinlikleri düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Ajda Pekkan, Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar, Bülent Serttaş gibi isimler davet edildi. Hatta Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Poll Production tarafından düzenlenen "İstanbul Yeditepe Konserleri" için 30 milyon lira harcandığı konusundaki tartışmalar uzun süre konuşuldu. 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan da bugünkü yazısında "Devletin konserlerinde niye yoklar" başlığıyla "Anadolu türkülerinin piri Musa Eroğlu...  Niye yok? Türkiye’nin en güçlü sesi ve yorumcusu Selda Bağcan... Niye yok? - Kendine özgü söyleyişiyle gönlümüzde taht kuran Ahmet Aslan... Niye yok? Bir turna... Anadolu turnası... Bedia Akartürk... Niye yok?" diye sordu. 

ONLARA SORMAK LAZIM
Ahmet Hakan'ın bugün köşesinden sorduğu soruyu Günboyu'ndan Uğur Can Biçer, Selda Bağcan'a sordu. "Konserde niye yoktunuz" diye sorulan Selda Bağcan, "Memleketi karpuz gibi ikiye yardılar dolayısıyla bunu karpuz gibi yaranlara sormak lazım" diye yanıt verdi. "Size konserle ilgili davet geldi mi" şeklindeki soruyu yanıtlayan Bağcan, "Onlar kimi davet edeceklerini iyi bilirler" ifadelerini kullandı. 

BU CEVAP YETERLİ 
Bağcan, “Size davet gelse konsere iştirak eder miydiniz” sorusuna da “Memleketi karpuz gibi ikiye böldüler. Bu cevap yeterli” diye yanıt verdi.