2 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Ankara, Afyon, Tokat, Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Gümüşhane, Burdur illerindeki Şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidilmişti. Yapılan imar değişikliğine göre, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, AVM yapılabilecek.

ÖZELLEŞTİRMENİN SONU RANT VE PEŞKEŞTİR
Karara tepki gösteren Veli Ağbaba, “Şeker fabrikaları arazileri, ranta ve talana kurban edilmektedir. Biz başından beri şeker fabrikaları özelleştirmelerinin çoğunun kıymetli arazileri için yapıldığını savunduk. Bu imar değişiklikleriyle çok açıktır ki bu araziler ranta açılmış oluyor. Ticari alan ya da konut alanı olarak değiştirilen arazilerden kimler nasıl bir istifadede bulunacak bilinmiyor” dedi.

Özelleştirme İdaresinin itirazları dikkate almadığını, ben yaptım oldu mantığıyla kamuya ait arazileri şahısların özel kullanımına tahsis ettiğini söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti:

“Şeker fabrikalarının satışı başından sonuna kanunsuzluklarla doludur. Şeker fabrikalarının sonu da tüm özelleştirmeler gibi rant ve peşkeşe kurban edilmek olacaktır. İşten atılmama sözü verilen işçilerin işten atılmasıyla başlayan yalanlar zinciri, rantı yüksek araziler satılmayacak yalanıyla imar değişikliğine giden süreçle devam etmektedir.”

HANGİ AKP’Lİ YAKINLARI AVM, VİLLA KONDURACAK?
“Bakıp göreceğiz, bu işlerden daha karlı çıkanlar kim olacak. O arazilere hangi AKP’lilerin yakınları villa konduracak, kim otel yapacak, kim AVM yapacak, bakıp göreceğiz” diyen Ağbaba, ekledi: “Kanal İstanbul’da gördük. Daha kanalı yapmadan çevredeki arazileri Katarlılara satan AKP zihniyeti, şeker fabrikası arazileriyle kimleri kalkındırma planları yapıyor bunu da göreceğiz.”