Star TV ekranlarının yeni dizisi 'Sefir'in Kızı' tepki toplamaya devam ediyor. Başrollerini Neslihan Atagül Doğulu, Engin Akyürek, Uraz Kaygılaroğlu'nun paylaştığı dizi; büyükelçinin kızı Nare'yle Muğla'da yaşayan fakir bir genç olan daha sonra yasadışı yollarla zenginleşen Sancar Efe arasındaki ilişkiyi konu alıyor. 

Dizi, ilk bölümünde içinde defalarca 'gerdek gecesi' vurgusu yapan diyalogların geçmesi, kadını aşağılayan cümlelerin yer alması gibi nedenlerle çok tepki görmüştü. Diziye bir tepki de büyükelçilerden geldi. Dizide büyükelçi karakterinin, kızının tecavüzüne göz yumması, kumar oynaması gibi kötü özelliklerle öne çıkması büyükelçilerin tepkisine neden oldu. 

'YALAN YANLIŞ ALGI YARATILMASINDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM'
Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan söz konusu duruma tepkisini twitter hesabından dile getirdi. Yazgan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadalere yer verdi:

"'Sefirin Kızı' diye bir dizi var. İzlemedim. Birileri bana bazı repliklerini gönderdi. Diplomatlar, hayatlarımız, ailelerimiz ve meslek etiğimiz hakkında bu kadar yalan yanlış bir algı yaratılmasından büyük üzüntü duydum. Şehit Büyükelçilerimizden utanır insan. Şahsi tepkimdir."

'DİKKATE GETİRMEYE BİLE DEĞMEZ'
Büyükelçi Hasan Sevilir Aşan da Yazgan'ın tepkisine destek verdi ve Yazgan'ın paylaşımına şu yorumda bulundu:

"'Sefirin Kızı' dizisini izleyen yakınlarım, basit, yanlış algı yaratan, hatalarla dolu bir senaryo olduğunu söylemekte. Çok izlenme uğruna gerçeklerin bir bir harcanıp, tüketildiği vahşi piyasa koşullarında belki de bahsedip, dikkate getirmeye bile değmez, Sevgili Meslektaşım."