Toplumsal Haber Merkezi

Sosyal medyada paylaşılan iddialara göre ülkücü mafya Sedat Peker, bugün sabah 6.50 sularında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla yakalandı.

Peker'in Katar'da kaldığı Al Mirfa bölgesine operasyon düzenleyen SAT denizaltı timlerinin, Peker'i gözaltına aldığı bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri birliklerinin Peker'i korumak için çatışmaya girmediği bildirilirken Sedat Peker'in yanında bulunan kendi adamlarının da direnmediği öne sürüldü.

Paylaşımlarda resmi açıklamanın gece yarısı yapılması beklendiği söylenmekte.

DÜNDEN BERİ 'TWİT' ATMIYOR
Bu arada Sedat Peker'in, dünden beri 'twit' atmaması ele geçirildiği iddialarını kuvvetlendiriyor. Peker, en son gazetemizde de haber olan Demirören Holding'le ilgili iddialarını dile getirdiği Twitter iletilerini paylaşmış.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana bir dönem destek verdiği, uğruna 'oluk oluk kan akıtacağı'nı söylediği AKP'yle ilgili YouTube kanalı ve Twitter hesabından önemli iddialar dile getiren Sedat Peker'i, geçtiğimiz hafta bir takipçisi videolarında kullandığı tema rengini değiştirmesi, aksi takdirde bulunduğu bölgenin yerel saatinden yerinin tespit edilebileceği konusunda uyarmıştı. Bir süre sonra Sedat Peker, Twitter hesabından bu pazar yeni video paylaşamayacağı, yerini değiştirmesi gerektiği konusunda paylaşım yapmıştı.

YENİ İDDİALAR
Halk TV'deki yayında Özlem Gürses, Sedat Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini aktardı.

Odatv’ye konuşan kaynaklarsa Peker’in henüz yakalanmadığını, ancak operasyonun an meselesi olduğunu doğruladı.

DUBAİLİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞME İDDİASI
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, davet üzerine görüşmeye gittiğini söyledi. Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi. "Sedat Peker'e yakınlığını gizlemeyen Emre Olur'un iddiasına göre, Türk yetkililer tarafından yakalandığı iddiası doğru değil. Ancak Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındığı, onun deyimiyle bir davet olduğu benim anlamamla bir gözaltı olduğu iddiası..." diye konuşan Pehlivan; Emre Olur'un, Dubaili yetkililerle Sedat Peker arasında bir görüşme olduğu bilgisini verdiğini aktararak, Peker'in henüz konutuna geri dönmediğini, konutundakilerin, Peker'in nerede olduğuna dair bir bilgisi olmadığını ve cep telefonuna da erişiminin olmadığını anlattı.

'ÖLDÜRÜLMESİNDEN ENDİŞELİYİZ'
Gazeteci Alişer Delek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur ile görüştüğünü söyledi ve şu ifadelere yer verdi:

Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar. Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi. TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor.Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum. "Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.