Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Hakan Fidan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi isimlerle fotoğrafları bulunan Taner Ay; Beştepe’den, Özel Harekât Dairesi’nden, Yargı Yılı açılış töreninden fotoğraflar da paylaşıyordu.

Patron kimliğiyle de bilinen Taner Ay’ın yöneticisi olduğu iddia edilen Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) 2018 yılında uyuşturucu, kadın ve yasadışı silah ticareti suçlamalarıyla kapatılarak suç örgütü kabul edilmişti.

Almanya medyasında Taner Ay’ın Osmanen Germania’nın Duisburg temsilcilerinden olduğu iddiaları yer almıştı. Sedat Peker de yayımladığı videolardan birinde AK Parti MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Metin Külünk’ün Osmanen Germania’ya para yolladığını söylemişti.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?
Almanya’ da bir çok ticari işletmesi olan ayrıca Almanya’nın en büyük hastanelerinden City Klinik Şehir Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Taner Ay, Kırşehir Belediyespor’u süper lige çıkarma sözü vermişti.

Sedat Peker’in “Metin Külünk söyledi ben de para gönderdim” dediği ve Almanya’da 2016’dan bu yana yasaklı olan “Osmanen Germania” derneğinin yöneticilerinden Taner Ay’ın, dönemin Başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı masada oturarak çay içtiği bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla, mafya lideri Peker’ in para gönderme mevzusunda Taner Ay’ı işaret ettiği ulusal basında geniş yer bulmuştu.

Taner Ay’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metin Külünk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gibi devlet büyükleri ile sosyal medya hesaplarındaki fotoğraf paylaşımları dikkat çekmişti.

taner ay

Ay’ın MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da aralarında bulunduğu birçok kişiyle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada gündeme gelmişti. 

Ay, Fidan’la fotoğrafını “Hakan Abim’le beraber” notuyla paylaşmıştı.

taner ay

Taner Ay

Taner Ay

Taner Ay

KKTC medyası, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a Ay’la birlikte çektirdiği fotoğrafı sorunca Tatar “tanımam” demiş, ancak daha sonra Ay’la çekilmiş başka fotoğrafları yayımlanmıştı.

Taner Ay

Ay, sosyal medyada hakkında çıkan suç örgütü iddialarının yayılması üzerine kendi sosyal medya hesabına “Fotoğraflarımdaki kişi ve kuruluşlarla ne bir iş birliği ne bir ihale ne bir kazanç ne bir imtiyaz hakkı tanınmam söz konusu dahi değildir” notunu eklemişti.

Taner Ay