Peker’in bahsettiği savcı Mesut Erdinç Bayhan değil Hüseyin Önelge olduğu anlaşıldı. Peker, 'hata benim' diyerek özür diledi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in dün akşam Twitter'daki iddialarında yer alan, itirafçı olduktan sonra hakkındaki FETÖ soruşturması kapatılan Burak Başlılar'la ilgili takipsizlik kararının belgesi ortaya çıktı. Belgede takipsizlik kararını veren savcının Peker’in bahsettiği savcı Mesut Erdinç Bayhan değil Hüseyin Önelge olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Peker, 'hata benim' diyerek özür diledi.

Peker, dün "FETÖ Borsasına" ilişkin yaptığı ifşaatlerde "Mesut Erdinç Bayhan"in ismini şu olayda kullanmıştı:

"fetönün en önemli prenslerinden olan burak başlıları ayarlayıp onunla iş birliğine gittiniz. İlk işiniz Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Victoria Gardens alışveriş merkezine çöktünüz. O alışveriş merkezinin gerçek sahibi olan A… hakkında Sabah gazetesinde zekeriya özü yurtdışına kaçıran kişi diye haber yaptırıp adamın Türkiye’ye gelmesine engel oldunuz. Yapılan tahkikatlarda böyle olmadığı anlaşılsa da adam bir daha Türkiye’ye gelmedi. burak başlılar arkadaşı olduğu için Ukrayna’daki alışveriş merkezini onun üzerine yaptı. Siz de 66 milyon dolara satıp parayı bölüştünüz. Bu senin ilk parayı bulduğun fetö borsası işindi. Tabi sonra burak başlıları fetöden kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız.