Ülkücü mafya Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda Orhan Adıbelli cinayetinin arkasında Ağar ailesinin olduğu ileri sürüldü.

İddiaların odağındaki Orhan Adıbelli, 1970 Yozgat doğumlu. Adıbelli uzun yıllar Hollanda’da yaşadı; 2014 yılında eşi ve iki çocuğuyla Türkiye’ye döndü. Eşi ve iki çocuğu ile Kayseri’ye yerleşen Adıbelli, Kocaeli, Konya ve Kayseri’de bir dizi yatırım yaptı.

Uyuşturucu ticareti suçundan bir süre tutuklu kalan Adıbelli, sahibi olduğu Kayseri Çimento A.Ş. ofisinde 4 Ağustos 2021'de silahlı saldırıya uğradı ve yaşamını yitirdi.

Polisin 270 kişiyle yüz yüze görüşme yapıp, 750 saatlik mobese görüntüsünü incelemesi sonucu iş insanını öldürdüğü tespit edilen Emrah Yıldırım, Gaziantep’te yakalandı.

Cinayeti 2 milyon euro karşılığında işlediğini ileri süren Yıldırım’ın ifadesi doğrultusunda Sadık Onur Mert, Doğan Kılıç, Esat Kılıç, Müslüm Polat, Müslüm Ede de gözaltına alındı, Vedat Kılıç ise firar etti. Olayla ilgili olarak aranan ancak bulunamayan şüpheli Vedat Kılıç’ın Gaziantep’te bulunduğu bilgisi üzerine, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen 7 Mart’ta çalışma başlattı. Şüphelinin kardeşine ait kimliği kullandığını belirleyen polis Kılıç’ı, akşam saatlerinde Münifpaşa Mahallesinde yakaladı. Adıbelli cinayetiyle ilgili son duruşma 21 Haziran'da yapıldı. Duruşma ertelendi.