Toplumsal Haber Merkezi

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker ile Vatan Partisi arasındaki tartışma, bugün partinin yayın organı Aydınlık gazetesinde yayınlanan haberle tartışma yeniden kızıştı.

Vatan Partililer genellikle özel misafirlerini ağırladığı Karaköy’deki Mahkeme Lokantası’nda 2019 yılında Sedat Peker ile poz veren ve bununla övünç duyan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen bu tartışmaya katıldı.

Aydınlık,'Sedat Peker'in FETÖ'ye 'zarif' selamı: Hiçbir cemaati hedef almadım hakim bey' başlığıyla Peker’in Ergenekon savunmalarını içeren haberi manşetten verdi. Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Cem Dikmen ise şu ifadeleri kullandı:

Bir savaştayız. Bu savaşta FETÖ/PKK’ya ve ağababaları Atlantik efendilerine karşı göğüs göğüse çarpışana ses etmeyiz. Derdimiz kazanmaksa kabadayısı falan farketmez gel savaş deriz.

Dönüp onların safında savaşanı ise tüm dünyaya rezil ederiz. Belgeyse belge. Yürekse yürek!

2019’DA PEKER’LE ERGENEKON’U KONUŞMUŞLAR
Vatan Partisi İstanbul Örgütlenme Büro Başkanı Bora Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden buluşmaya ilişkin fotoğrafı “Güzel bir anı bırakalım” notuyla 2019 yılında paylaşması ile yemekte buluştukları iddiaları gündem gelmişti.

İddialar üzerine Dikmen, sosyal medya hesabından bugünlerin geleceğini tahmin edemeyerek Peker’e övgüler dizen bir diz paylaşım yapmıştı.

Ülkücü mafya liderine “Sedat Peker Bey” diye hitap eden Dikmen, “Sedat Peker Bey ile yemekte buluşmadık. Mekanda karşılaştık ve ayaküstü eski günlerden (Ergenekon dönemi) sohbet ettik. Fakat yemekte buluşmakta da herhangi bir sorun görmüyorum.” demişti.

Dikmen’in açıklamaları şu şekildeydi:



 

Cem Dikmen'e soruyoruz: O görüşmede de Peker'e "Ergenekon'da Fethullahçılara nasıl selam gönderirsin?" diyebildi mi ya da Ergenekon davasında Fethullahçılara selam gönderen bir mafya lideri ile bu samimiyeti nasıl ve neden kurdu

AYDINLIK’IN GENEL YAYIN YÖNETMENİ: CIA ŞEFLERİNİ ÇATLATMIŞLAR
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ise o fotoğraf için “CIA şeflerini çatlatmışlar” yorumunda bulunmuştu.