İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 92 sanıklı ‘organize suç örgütü’ davasında mahkeme bugün iki kritik karar aldı. Mahkeme ilk olarak, anılan dava ile birleşen ‘bahisçi cinayeti’ dosyası için ayırma kararı verdi. 6 sanıklı cinayet dosyasının, ‘örgüt dosyası’ ile ilgisi olmadığı gerekçesiyle ayrıma kararı verdi.

Mahkeme, örgüt davasında tutuklu olan 7 kişi için de tahliye kararı verdi. Böylece, 26 kişinin tutuklu olduğu dosyada, bugünkü tahliyelerle birlikte tutuklu isim kalmadı.

CİNAYET DAVASI AYRILDI
Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Cahit Çetin’in öldürüldüğü ‘cinayet davası’nın, ‘örgüt dosyası’ndan ayrılması Peker hakkındaki ‘kırmızı bülten kararı’nı da tartışma konusu yaptı. Alınan karar, cinayet dosyası nedeniyle alınmıştı. Cinayet dosyası, ‘örgüt dosyası’ndan ayrıldığı için bu kararın da düşme olasılığı gündeme gelmiş durumda.

'KÖFTECİ YUSUF' DAVASINDA KIRMIZI BÜLTEN KARARI VAR
Sedat Peker’e yakın isimlerden Avukat Ayhan Sağıroğlu, konuya açıklık getirdi. Av. Sağıroğlu, örgüt dosyasına bakan mahkemeye, kırmızı bülten talebinin geri alınması için talepte bulunulabileceğini söyledi.

Ancak avukat Sağıroğlu “Bir diğer kırmızı bülten kararı ise Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Köfteci Yusuf’ davasında verilmiş durumda. Dolayısı ile İstanbul’daki mahkeme, başvuruyu yerinde bulup gereğini yapsa bile Bursa’daki dosya kapsamında verilmiş başka bir kırmızı bülten kararı söz konusu. Bu karar ise, yargılama sonunda mahkeme bir örgüt varlığını tespit edemesi halinde kadük kalabilir” diye konuştu.