Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'nin tanıtımı Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde yapıldı. Partinin Genel Başkanı Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada "Korku siyaseti hepimizi yordu. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız, biz devayız" dedi.

Partinin tanıtımının 2001'de AKP'nin kurulduğu otelde yapılması dikkati çekti. Kurucu üyeler kuruluş etkinliği öncesi Ali Babacan’la birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

DEVAP Genel Başkanı Ali Babacan, partinin adını, logosunu ve parti programını kamuoyuna tanıttı. Partini sloganı ise 'Biz hazırız' oldu

Salona ilk gelenler şu isimler oldu:

  • DEVAP'a geçince, AKP’lilerin gıyabi cenaze namazı kılmak için kampanya başlattıkları AKP'nin Rize'deki kurucu il başkanı Hasan Karal. Eski bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün. Emekli korgeneral Mehmet Şanver ve eşi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından bir buçuk dakikalık bir video gösterildi. Videonun ardından kürsüye çıkan DEVAP Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasında "Bu ülkenin insanı son birkaç yıldır çok üzüldü, yaralandı. Her şeyi elinden alındı ama sabır gösterdi. Artık geldik buradayız. Zaman Türkiye için sorumluluk alma zamanı. Türkiye için iyileşme zamanı başladı. Derdinize ortak arıyorsanız biz devayız. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız biz devayız. Artık deva zamanı diyoruz" diye konuştu.

Partinin programı şöyle:

Kurucuların toplu olarak verdiği fotoğraf şöyle: