İstanbul'dan sonra İzmir Barosu da yürüyüş için Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplandı. Yüzlerce avukat polis barikatıyla engellenince güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi.

“Savunma Susturulamaz” pankartıyla polisin karşısında bekleyen avukatlar yürüyüş için polisin yolu açmasını istedi. Güvenlik güçleri ile aralarında İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel'in de olduğu avukatlar arasında süren müzakereler sonuç vermedi.

İktidarın baroları bölme planına karşı yürüyüş yapmak isteyen avukatlar, engelleme üzerine baro sokağında oturma eylemi başlattı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin başlangıcında basın açıklaması yapmak isteyen avukatlar, bunun üzerine izin verilene kadar baro önünde oturma kararı aldı.

ANTALYA BAROSU DA EYLEMDE
Antalya Barosu önünde saat 17.00’de bir araya gelen avukatlar, barolara darbe planını protesto etti. Antalya Barosu'nun barolara ve savunma hakkına yönelik saldırılara karşılık olarak bugün Antalya Müzesi'nin önünde yapmayı planladığı basın açıklaması, Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun sabah erken saatlerde aldığı 15 günlük yasaklama kararı nedeniyle Antalya Barosu önünde gerçekleştirildi. 

Antalya Barosu adına konuşan Av. Polat Balkan yasaklama kararına değindikten sonra baroların yapısında yapılması planlanan değişikliklerin sakıncalarından bahsetti. Polat konuşmasında "Siyasî iktidara yakın barolar kurulmak istenmektedir. Zaten inanılmaz bir baskı ve tahakküm altında olan savcı ve yargıçlar üzerinde siyasi iktidara yakın olan baroların üyeleri tarafından açılan davalar ve yapılan savunmalar, başka bir tahakküme yol açacaktır. Bu saatten sonra o mahkemelerden çıkacak kararlar hukuki değil siyasi kararlar olacaktır ve bundan en çok zararı toplumu bir arada tutan adalet duygusu görecektir. Israrla ve inatla anlatıyoruz; hukuk devletini yıkmak üzeresiniz ve memleketi ateşe atıyorsunuz. Biz de elimizden geldiğince, bedeli ne olursa olsun mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Halkımızı da yanımıza alarak mesleğimizin onuru ve saygınlığından geri adım atmadan mücadelemize devam edeceğiz" dedi.