Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Barosu'nun Meclis'e sunulan 'çoklu baro' yasasına karşı 'Adalet Mitingi' nedeniyle Çağlayan Adliyesi polisler tarafından ablukaya alındı.

AKP tarafından 28 maddeden oluşan Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması'na Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 80 baronun Ankara'ya yürüyerek karşı çıktığı yasanın Meclis'e sunulmasının ardından İstanbul Barosu bugün adliye binaları önünde 'Adalet Mitingi' gerçekleştiriyor.

Savunma buluşmasına engel olmak için polis alana avukatları ve gazetecileri sokmadı. İstanbul Barosu 'savunma buluşması'nı yapmakta ısrarcı oldu ve polis geri adım atmak zorunda kaldı.

AVUKATLARIN DİRENİŞİ ABLUKAYI KALDIRDI
Avukatların direnişi ve 'Barikatı kaldır' sloganları, polis ablukasının kaldırılmasını sağladı. Adliyenin C Kapısı içinde toplanan avukatlar, alkış ve sloganlarla toplu bir şekilde mitingin yapılacağı alana doğru hareket etti.

'BU ÜLKENİN DİRENCE, AVUKATLARA İHTİYACI VAR'
Çağlayan Adliyesi Meydanı'nda bir araya gelen avukatlara seslenen İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, "Bu ülkenin dirence, avukatlara ihtiyacı var" dedi.

Durakoğlu "Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir" ifadelerini kullandı.

Durakoğlu şunları söyledi:

Kimisi ölüm orucunda avukatların. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyor avukatlar. Adil yargılanmak istiyorlar. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedekleri için direniyorlar. Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız.

Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz. Burdan Ankara'ya söylüyorum. Susamaz barolar. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz. 2010 Referandumu'nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ'ye teslim ediyorsunuz dedik.  'FETÖ diyemezsiniz, hocaefendi' dediler. Bu da bir FETÖ projesidir!

Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir. Bu ülkenin dirence ihtiyacı var. Avukatlara ihtiyacı var. Şiddet kullanmadan, provokasyonlara pabuç bırakmadan en iyi sergileyen avukatlara ihtiyacı var. 

TBMM'nin iradesine daima saygı göstereceğiz ama yasa yapma gücünü silah olarak kullanmaya kalkışanlara onun bir bumerang gibi geri döneceğini anlatacağız. Bunları hatırlatacağız onlara. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu teklifin evrensel hukuk formlarına, anayasaya aykırı olduğunu kanıtlayacağız, çünkü bir avukatız.