Sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Ömer Halisdemir için “darbeci” diyen İyi Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, İyi Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Songül Sarıtaşlı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, “Semih Terzi’nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?” paylaşımına soruşturma başlattı.

Sarıtaşlı, Twitter’da “Semih Terzi’nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?” diye yazdı. Sarıtaşlı, tepki üzerine söz konusu paylaşımı silerek sosyal medya hesabını kapattı.

Olayın ardından İyi Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, Sarıtaşlı’nın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı da Sarıtaşlı hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olaylara ilişkin bazı yorum ve paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca suçu ve suçluyu övme suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda şüphelinin ifadesi alınmış olup soruşturma devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.