Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın, makam arabasıyla gittiği tarikat evinde, üniforması üzerine giydiği cüppe ve sarıklı fotoğraflarının basına yansımasının üzerinden iki ayı aşkın bir zaman geçmesine rağmen soruşturma sonuçlanmadı.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; daha önce Sarı’nın ek savunma talebi nedeniyle tamamlanması Ramazan Bayramı sonrasına bırakılan soruşturmanın halen ağır şekilde yürütüldüğü öğrendi.

'İHRAÇ EDİLMEYECEK'
Askeri kaynaklar, Sarı’nın bağlı olduğu Nur cemaatinin uzantısı olan Kurdoğlu grubunun soruşturmanın ihraçla sonuçlanmaması için yoğun girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Kurdoğlu grubunun 15 Temmuz sonrasında TSK içerisinde aktif hale geçtiğini aktaran askeri kaynaklar, Sarı’nın suçunun ihracı gerektirdiğine dikkat çekti.

Şu anda TSK’da en etkin yapılardan birinin Kurdoğlu grubu olduğu belirtilirken, soruşturmanın ağırdan alınarak konunun soğutulmaya ve unutturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

'GÖSTERMELİK BİR CEZA ÇIKACAK'
Kaynaklar, soruşturmadan ihraç kararının çıkmasının beklenmediğini ve göstermelik bir disiplin cezasının çıkacağını kaydetti.

Diğer yandan Sarı’nın tekkedeki sarıklı ve cübbeli görüntülerinin TSK içerisinde de büyük rahatsızlığa neden olduğu aktarıldı.

Kurdoğlu Grubu, Ankara merkezli bir dini yapılanma olarak biliniyor. Nurculuk akımı içinde faaliyet gösteren Okuyucular Grubu’ndan ayrılan Kurdoğlu Grubu’nun kurucusu ve lideri ise Mehmet Kurdoğlu.