CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un, 2016 yılında devlet VİP filosuna alınan ve sivil havacılıkta daha çok tercih edilmeye başlanan Kanada Bombardier yapımı Global Express 850 model uçaklarının tercih nedenleri, alım fiyatları, uçağın yıllık 3 milyon dolar giderinin doğru olup olmadığına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlamasını istemiyle verdiği soru önergesine, "Cumhurbaşkanlığı uhdesinde..." yanıtı verildi.

Öztunç, devlet yöneticilerinin yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde kullanması için 5 yıl önce alınan Kanada yapımı uçakla ilgili soru önergesine verilen yanıta tepki gösterdi. Öztunç, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bekletildiğini iddia ettiği uçağın, 2020’de hiç uçmadığını ve bakım masraflarının uçağın alım fiyatını dahi geçtiğini belirtti.

"CUMHURBAŞKANLIĞI UHDESİNDE…"
Bakan Karaismailoğlu önergeye, “Söz konusu uçakların, alımı, bakımı, operasyonları gibi idari ve mali hususlar ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı uhdesinde bulunmaktadır” yanıtını verdi.

Konuyla ilgili konuşan Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

Milletin parasıyla alınan ve hiç kullanılmayan bir uçağı soruyoruz. Erdoğan’ın uçan saraylarına ne kadar harcandığını millet adına soruyoruz, bakanlık cevap dahi vermiyor. Ulaştırma Bakanlığı eğer bu uçaklara ilişkin bilgi vermiyorsa dükkanı kapatıp gitsinler. Bu sorulara açık cevap veremezler. Verirlerse rezil olacaklarını biliyorlar. Milletin parasının nerelere harcandığını, kimin keyfine hizmet ettiği ortaya çıkacak. Millet ekonomik sıkıntı yaşarken bunlar milletin parasını keyiflerine harcıyorlar. Bu kadar milletten uzaklaşan bir hükümet Cumhuriyet tarihinde bu topraklara gelmedi. Sarayın uçaklarını sorgulamak dahi bunları rahatsız ediyor ve cevap vermekten kaçıyorlar.