AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan’ın, “Öğretmenlerimizin mali ve özlük hakları konusunda da gözle görülür ilerlemeler kaydettik” açıklamasının damga vurduğu iftar organizasyonunun ardından çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Saray’da gerçekleştirilen iftara katılan öğretmenler için devletim tüm imkanlarının neredeyse seferber edildiği öğrenildi.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre MEB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, 4 Nisan’da, “İftar Programı” konulu bir yazı hazırladı. Çelik, iftara katılacak öğretmenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, “Olur”unu arz etti. Yazı, Saray’da düzenlenen iftar programına yönelik MEB’de başlatılan seferberliği gözler önüne serdi.

Yazıda, toplantıya Ankara dışından katılacak personelin 7 Nisan’da yol hariç bir gün süreyle görevli izinli sayılması talep edildi.

İftar organizasyonuna katılacak öğretmenlerin masraflarının MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanmasını da talep eden yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Toplantıya Ankara dışından katılacak personelin ulaşımlarını kara, hava veya demiryolu ile gerçekleştirmeleri, yolluk, yevmiye ve diğer zaruri giderlerinin ilgili valiliklerce, konaklama, şehir içi programlara transfer ve benzeri ihtiyaçlarının Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce planlanarak karşılanması hususlarınızı olurlarınıza arz ederim."