AKP’ye yakınlığıyla bilinen Doğu Perinçek’in liderliğinin yaptığı Vatan Partisi’nin gençlik kolları Türkiye Gençlik Birliği, baro başkanlarının yürüyüşüne destek vermeyen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yanında, baroların ise karşısında olduğunu açıkladı.

Türkiye’de baroların başkanları, iktidarın meslek örgütlerinin yapısını değiştirme planı karşısında ‘Savunma Yürüyor’ eylemi yaparken, Vatan Partisi’nin gençlik kolları, yürüyüşe destek vermeyerek iktidar yanlısı bir tutum takınan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na sahip çıktı.

AKP’ye ve Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Doğu Perinçek’in lideri olduğu Vatan Partisi’nin gençlik örgütü olan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), kurumsal hesabından attığı tweetle, baro başkanlarının Feyzioğlu’nun çalışmalarını ‘baltaladığını’ öne sürdü.

TGB, Feyzioğlu’na sahip çıkan ve baroların karşısında olduğunu beyan eden paylaşımı şu şekilde:

Feyzioğlu, avukatların sorunlarını çözmek için Meclis ve Bakanlıkla birlikte çalışıyor, başını İstanbul, Ankara ve İzmir Baro Başkanlarının çektiği bazı barolar bu süreci baltalıyor. Amaçları sorun çözmek değil sorun yaratmak olan bu Baroların karşısında, Feyzioğlunun yanındayız.