Tüm kamu bankalarının, yandaş belediyelerin reklam ve maddi desteğiyle para akıtılan buna rağmen sıfır etkiye sahip olan 'yandaş medya', muhalif basını 'fondaş' diyerek hedefe koydu. Bu saldırı, Saray'ın fonlarla ve izleyici desteğiyle ayakta duran muhalif basını, seçimden önce susturma niyeti olarak yorumlanıyor.

AB (Avrupa Birliği)'nden fon alarak mültecileri ülkemizde tutan AKP iktidarı, Bakanlıklarının ve belediyelerinin de fon desteği aldığı gerçeğini gizleyerek muhalif basını fon aldığı gerekçesiyle hedefe koydu.

Yandaşların amiral gemisi

Yandaşların amiral gemisi "A Haber"in haberi

AMAÇ SUSTURMAK

Ana akım dışında kalan ve muhalefet edebilmek için var olma mücadelesi veren bazı Youtube kanalları ve haber siteleri yurt dışından aldığı fonlarla ve takipçi desteği ile yayın hayatına devam edebiliyor.

AKP'li belediyelerin el değiştirmesi yandaş basına giden maddi desteğin önünü büyük ölçüde kesse de yandaş kanallar ve gazeteler bu defa da kamu bankalarının verdiği reklam gelirleriyle besleniyor. Sıfır etkisi olan bu gazetelerin satışı yok, okuyucusu yok ancak buna rağmen yüklü reklam geliri akıtılıyor.

Kamu bankalarının yandaşlara verdiği reklam ücreti:

AKP iktidarını aklamakta, parlatmakta etkisiz kalan yandaş basını ve aynı zamanda devlet televizyonu TRT'yi istenen noktaya getiremeyen Saray, çareyi muhalif basını susturmakta buldu.

Çukur medyası, tek bir ağızdan fon ve takipçi desteği ile ayakta kalmaya çalışan muhalifleri hedef aldı. "Fondaş basın" diye saldırıya geçen çukur medyasının amacının bu yayın sitelerini itibarsızlaştırmaya çalıştığı görülürken, esas amacın Saray'ın muhalifleri susturma amacında olduğu yorumları yapıldı.