Şeyh Said Derneği, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partisinin Diyarbakır ve Tunceli'deki Şeyh Said ve Seyit Rıza'ya ait sembol ve isimlerin kaldırılmasına yönelik valiliklere yaptığı başvuruya tepki gösterdi. 

Mezopatamya Ajansı'nın haberine göre, cuma namazı çıkışında Yenişehir ilçesindeki Ofis caminin önünde açıklama yapan Şeyh Said Derneği Başkanı ve Şeyh Said’in torunu Kasım Fırat, Vatan Partisi’nin başvurularına tepki göstererek, "Biz onları iyi biliyoruz. Onlar Kürtlerin katledilmesinin, öldürülmesinin devamını getirmek istiyorlar. Kürdün dilini, varlığını kabul etmeyenler yıllarca saldırıda bulundu. Bilsinler ki biz ne dilimizden ne de değerlerimizden vazgeçmeyiz” dedi. 

Dernek Başkanı Fırat, yaptıkları açıklamada Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek ve partisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA İTME SUÇU VAR' 

Başkan Fırat’tan sonra konuşan Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar ise, dünyanın her yerinde nefretin suç sayıldığını belirterek, "Bugün Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın mezarı bundan kaynaklı halen belli değil. Halkın hafızasına, diline, değerlerine yönelik bu saldırı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Burada halkı kin ve düşmanlığa itme suçu var” diye konuştu.