Saray ortağı MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, HDP’nin ardından bu kez de CHP üzerinden Millet İttifakı’nı hedef aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2021 yılı bütçesi için “Bir sonraki bütçe halkın bütçesi olacak” paylaşımını hedef alan MHP’li Yalçın, Kaftancıoğlu’nun bu söylemi üzerinden Millet İttifakı’na yönelik darbe girişimi iddiasında bulundu.

Yalçın, geçtiğimiz hafta da "itlaf edilmesi gereken bir haşere sürüsü" diyerek HDP’yi hedef almış, HDP Yalçın’ın soykırıma teşvik suçu işlediğini belirterek sert tepki göstermişti.

'DARBE VE KALKIŞMA İMASIDIR'
İktidar ortağı MHP’li Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, Millet İttifakı’nı toplumu çatışmaya sürüklediğini iddia ederek “Uluslararası aktörler artık oyunu açık oynamakta, Türkiye’deki yerli iş birlikçileri için adres ve mekân göstermektedir. Türkiye’de meşruiyetini millî iradeden alan toplumsal refleksler ve siyasi birlikteliklerin tezahürlerini tersine çevirme görevi, ne yazık ki CHP’ye verilmiştir. CHP de, üstlendiği misyon için diğer küçük ve mikroskobik partileri etrafına toplayıp bir zillet koalisyonu oluşturmuştur. Zillet ittifakı; FETÖ’nün başaramadığını, iktidarı bir şekilde devirerek başarmak hevesindedir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kaftancıoğlu’nun söylemlerini darbe ve kalkışma olarak nitelendiren MHP’li Yalçın şu ifadeleri kullandı:

CHP’nin terörizm destekçisi İstanbul İl Başkanı, 2021 bütçesinin Meclisten 316 oyla geçmesinin hemen ardından yaptığı paylaşımda, ‘TBMM’den geçecek olan bir sonraki bütçe halkın bütçesi olacak’ demiştir. Seçimler 2023’te gerçekleşeceğine göre, CHP’li il başkanının 2021 için kamuoyuna verdiği mesaj açıktır. Bu bir darbe ve kalkışma imasıdır.

CHP ve zillet ittifakı, devlet otoritesine ve millet iradesine karşı adım adım yeni bir yapay meşruiyet zemini oluşturma çabası içine girmiştir. Zillet ittifakı ve destekçilerini, toplumsal barışı dinamitleyerek Türkiye’yi bir iç çekişmenin girdabına sürükleme çabasına girmemeleri konusunda uyarıyoruz.