Saray ortağı MHP’nin çağrısıyla başlayan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılmasına ilişkin tartışmalara Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan tepki geldi. HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, bu tartışmaların Türkiye’ye kötülük olduğunu belirterek “Bu boşuna bir çabadır” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, Türkiye’de çözümsüz bırakılmaya çalışılan konular olduğunu belirterek, “Kürt meselesi, KHK meselesi çözümsüz bırakılmaya çalışılıyor ve bu yüzden de birçok olaylar oluyor.” ifadelerini kullandı.

'MİLLET KENDİLERİNE OY VERMİYOR'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik açıklamalarını anımsatan Gergerlioğlu, HDP’nin Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu, “Devlet Bahçeli zaten yüzde 10’un altına düşmüş bir partinin genel başkanı. Kendi hallerine baksınlar. Millet kendilerine oy vermiyor. İtibar kaybetmişler. Türkiye’nin sorunlarıyla uğraşmıyorlar. Hamaset, slogan, yaftalamaktan başka bir şeyle uğraşmıyorlar. Türkiye’nin en can alıcı sorunuyla uğraşan bir partinin kapatılması için canhıraş bir şekilde gayret sarf ediyorlar. Bu Türkiye’ye bir kötülüktür, boşuna bir çabadır.” dedi.

“SEÇİLMİŞ BİR VEKİLE DE ‘SÖZDE’ DEMEK YANLIŞ”
Kendilerine, “sözde milletvekili”, “terörist” diye tanımlarla saldıran milletvekilleri ve bakanlar olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına, ‘sözde cumhurbaşkanı’ dedi. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanına ‘sözde’ demek de doğru değil ama seçilmiş bir vekile, istediğiniz kadar görüşüne katılmayın, ‘sözde vekil’ demeniz de yanlış. Böyle bir at gözlüğü ile hareket ederseniz bu ülke bir çekişmeden, itişmeden kurtulamaz. Biz diyoruz ki; milletin iradesine saygı duyalım, hangi görüşten olursa olsun kimse ‘sözde’ ifadesini kullanmasın.