Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. İkili ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İktidar ortağı MHP'nin lideri Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çağrısına tepki gösteren Davutoğlu, Osman Öcalan'ın TRT 1'e çıkarılmasını hatırlatarak "Sayın Cumhurbaşkanı da, Sayın Bahçeli de o sürecin içindedir, onlar önce PKK ile ilişkilerini netleştirsinler. Bahçeli bunu sadece bir politik malzeme olarak kullanıyor. Eğer bir suç varsa bu suçu ortaya çıkaracak olan doğrudan doğruya başsavcılıktır, Anayasa Mahkemesi de karar verir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Saray ortağı Bahçeli'nin HDP'ye 'Haşere' benzetmesine de şu sözlerle tepki gösterdi:

Siyasi söylem zihniyetin yansımasıdır. bu ifadeleri sokakta herhangi 2 kişi birbirine karşı kullansa millet vicdanına sığar mı bu? HDP’ye karşı bir mücadele edecekseniz, mücadele alanı bellidir, siyasi alandır. Mücadelenizi yaparsınız. Biz bu mücadeleyi yapıyoruz.”


Davutoğlu’nun bu açıklamalarına ilk tepki MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan geldi. Büyükataman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla ‘peşinen uyarıyoruz’ diyerek şu ifadeleri kullandı:

Tek merkezde hazırlanan konuşma metinleri ile siyasetçi taklidi yapan particiklerin başındaki isimlerin ortak basın açıklamaları “Katılıyorum”, “Aynı düşünüyoruz” komedyası ile geçmekte. Çok partili sistemin amacı çok seslilikken, çok particikli sistemin amacı tek sesliliktir.

Saadet”i zillete yanaşmakta, “Gelecek”i Türkiye’nin düşmanlarına fırsat yaratmakta bulanların Sayın Genel Başkanımıza uzattıkları dil,yabancı kokmaktadır. O dilin temizlenip taşıdığı tortulardan kurtulması şarttır. Bu hâliyle bunlar,aziz milletimiz için “öteki” bile değildir.

Türkiye’nin bütçesinin görüşüldüğü bugünlerde israfın önlenmesi konusunda çeşitli teklifler sunulmaktadır. Teklifim; birbirinden bir farkı olmayan, tek varlık sebebi Partimize ve Sayın Genel Başkanımıza afgurmak olan bu particiklerin tek bir dernek etrafında toplanmasıdır.

Savunmaya geçtikleri terör yuvası HDP ile bu dernekte birlikte faaliyet yürütebilirler. Peşinen uyarmak istiyoruz ki uslanmayıp Kandil turlarına katılır, bölücübaşının heykelini dikmeyi haykıracakları zararlı bir dernek olurlarsa Dernekler Müdürlüğü gereğini yapacaktır.