MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirme yapıyor.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İl il Anadolu'yu geziyoruz, adım adım 2023'e yürüyoruz. Bu yürüyüş yalana ve yozlaşmaya karşı faziletin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş hainlere, eli kanlı teröristlere karşı onur yürüyüşüdür. Bu yürüyüş en samimi ve saf duygularla mukeddasetımıza sahip çıkanların yürüyüşüdür.

Vatanımızı karış karış dolaşıyoruz, gönüllere misafir oluyoruz. MHP olarak aziz milletimizle buluşmaya, konuşmaya, dertleşmeye, fikir alışverişine yüksek bir hedefle devam ediyoruz. Hem adımlarımızı hem de saflarımızı sıklaştırıyoruz.

30 Ekim 2021 tarihinde İl İl Anadolu, adım adım 2023 teması ile başlattığımız siyasi çalışmalarımızı bir gönül seferberliği kıvamında, bir iman ve irade hareketi şeklinde yurdumuzun her köşesine yaygınlaştırıyoruz. Bugüne kadar 40 ilimize giderek vatandaşlarımızla kucaklaştık. Esnaflarımızla, çiftçilerimizle, işçilerimizle, memurlarımızlar, muhtarlarımızla, emeklilerimizle, meslek örgütleriyle görüştük düşüncülerini öğrendik, hedeflerimizi paylaştık.

Başkanlık Divanımızın muhterem üyelerini, Merkez Disiplin Kurulu üyelerimizi, siz milletvekili arkadaşlarımız, il ve ilçe başkanlarımızı, aziz dava arkadaşlarımı çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum. Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk subuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin, Türkiye'nin zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz tuttuğumuz ellerdir, girdiğimiz gönüllerdir.

'Yok MHP'nin oyu buymuş, yok AKP'nin oyu şuymuş' diyerek aldıkları paraların bedelini yalan anket düzenleyerek ödeme kuyruğuna giren kurşun askerler sözüm sizedir. Türk milletinin bağımsızlığına, muazzam eserlere, dev yatırım hamlelerine nasıl sahip çıktığını elinde sonunda göreceksiniz. Yediğiniz şamarı ömrünüz boyunca unutamayacaksınız. Durmayacağız, duraklamayacağız. Cumhur İttifakı olarak bir adım önde olacağız. MHP, kulislerin, çıkar gruplarının iradesi değildir.

Cumhur İttifakı halinde atacağımız her adım daha huzurlu, daha güvenli bir Türkiye'ye doğru bir yol alıştır. Daha adil, daha hakkaniyetli bir geleceğe bağlanıştır. Daha dik baş, daha tok karın, daha mutlu yarına ilerleyiştir. Cumhur İttifakı'nda çatlak patlak olmaz ama ittifakımızı hazmedemeyip çatır çatır çatlayanların varlığı ise her türlü izahtan varesedir.

'Erdoğan ile Bahçeli arasında sistem gerilimi var' başlıklı yazı A'dan Z'ye yalandır. Bu şahıs canı öyle istediği için kalemini zillet mürekkebine batırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil muhabbet, güven vardır.

Yüzde 50+1'i karamsar yorumlayanları makul bulmamız abesle iştigaldir. Yüzde 50+1'i eleştirenleri anlayışla karşılayamayız. Cemil Çiçek'in açıklamaları tuhaf ve tahrip gücü yüksek. Yüzde 50+1 cumhurbaşkanlığı sisteminin mihveridir