Saray ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli’nin hedefinde yine HDP vardı.

Bahçeli, açıklamasının 6-8 Ekim olaylarına ilişkin kısmında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alarak Fethullah Gülen benzetmesi yaptı.

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-8 Ekim olaylarının çıkmasında doğrudan payı bulunan 108 kişi hakkında 30 farklı suçtan dava açmıştır” diyen Saray ortağı Bahçeli “Bunların en azılılarından birisi de CHP’nin ve İYİ Parti’nin destekleyip sempati beslediği terörist Selahattin Demirtaş’tır. Şurası kesindir ki, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur.” ifadelerini kullandı.

'HDP HAKKINDA ACİL OLAN KAPATMA DAVASI'
6-8 Ekim olaylarıyla 15 Temmuz ve Gezi Parkı direnişi ile bağlantılı olduğunu savunan Bahçeli “Terörist Demirtaş’ın 30 Eylül 2014 tarihinde yaptığı direniş çağrısı, 6 Ekim 2014 tarihinde KCK’nın sözde Türkiye sorumlusu bir teröristin de katıldığı HDP MYK toplantısında halkın sokağa daveti suçu ve suçluları tevsik etmektedir.” dedi.

“HDP, 6-8 Ekim olaylarının, hendek terörünün ve bölücülüğe mihmandarlık yapmasının bedelini kanun, millet ve tarih önünde kesinlikle ödemelidir” çıkışında bulunan Bahçeli, Yargıtay’a talimat verircesine açıklamalarına devam etti.

Bahçeli açıklamasında HDP’ye yönelik şu ifadelerle devam etti:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır.