Avrasya Araştırma Başkanı ve kamuoyu araştırmacısı Kemal Özkiraz bir canlı yayın programında, Bahçeli'nin yerine gelecek ismi de açıklayarak iddiaları bir adım öteye taşıdı.

Özkiraz, MHP Genel Başkanlığı'nı bırakacağını öne sürdüğü Devlet Bahçeli'nin aklındaki isiminde 'İzzet Ulvi Yönter' olduğunu söyledi.

İşte Özkiraz'ın o açıklamaları;

Neden pekala bir liderlik değişimi olabilir? Ve ilk kongresinde de olabilir hem de. Çünkü Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ortada. Ben, Devlet Bahçeli'nin hastalandığını ve hastaneye yatırıldığını ilk açıklayan kişiydim. Twitter'dan on bir bin kişi bana küfretti. Aralarında MHP'nin genel başkan yardımcısı da var. Allah Devlet Bahçeli'ye ömür versin. 

Bakın, şöyle düşünün. Devlet Bahçeli hazır sağlığı yerindeyken, yani en azından üç beş ay öncesine göre sağlığı daha yerindeyken. Görevi acaba kendi kontrolünde birisine devretmek istemez mi? Bunu düşünün. MHP'de ve hatta Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bunun tartışıldığını biliyorum.

Yani acaba ittifak çerçevesinde, acaba Devlet Bey hazır sağlığı yerindeyken, kongrede de bütün kontrol elindeyken, ittifakı sürdürebilecek, MHP'yi yukarıya taşılayabilecek birisine "Acaba aday edip seçtirse mi?" diye bir tartışma var. 

Hatta Devlet Bahçeli'nin aklında bir isim de var. 

"Bu isimin acaba başı Ümit, Sonu Özdağ olarak mı bitiyor? Kimdir bu isim? Yani mesela Ümit Özdağ mı? Kim?" sorusuna Özkiraz,  "Devlet Bahçeli'nin aklındaki isim, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter" cevabını verdi.

İZZET ULVİ YÖNTER KİMDİR?
1976'da Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde doğdu.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Gazi ve Anadolu üniversitelerinde iktisat doktora çalışmalarına devam ediyor.

Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda müfettiş olarak görev aldı.

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısıdır.