CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'ndan ayrılmak için taban yokladığı söylemişti. Bahçeli, "Cumhur ittifakının devam edeceğini ve ittifakın tekrar iktidar olmasını istediğini" sözleriyle Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı programda Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması yönündeki çağrısıyla ilgili olarak, "Belki de ayrılma zemini arıyor Bahçeli, çünkü MHP’nin oylarında ciddi bir düşüş var, ayrılmak istiyor olabilir" yorumunu yapmıştı. 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerini izlemek üzere Meclise gelen Saray ortağı MHP'nin Gene Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiasına ilişkin sorularını yanıtladı.

"Cumhur İttifakı, 2023 yılında inşallah tekrar iktidar olacak" diyen Bahçeli, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bey’in birçok konuda ortaya koymuş olduğu görüşler zannediyorum inandırıcılığı olmayan, bir gündem oluşsun da nasıl oluşursa oluşsun inancıyla yapmaya çalıştığı bir çalışma.Cumhur ittifakı devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına da isim vermeden tepki gösterdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O zaman Cumhur İttifakı’nda ne işiniz var, bozarsınız. ‘Ben kapatılması talimatını verdim Erdoğan’a, medya aracılığıyla verdim.’ Buna sen Numan Kurtulmuş üzerinden cevap verdin. Yani bu işe hiç girmeyeceğim diye. O zaman senin bu ittifakta ne işin var, ne işin var ittifakta, ayrılacaksın. Belki de ayrılma zemini arıyor Bahçeli, çünkü MHP’nin oylarında ciddi bir düşüş var, ayrılmak istiyor olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “Sayın Bahçeli çift taraflı davranıyor. Sayın Erdoğan Bahçeli’ye mi rencide olacak yoksa Kurtulmuş’a mı rencide olacak göreceğiz” açıklamasını yaptı.