MHP Grup toplantısında konuşan Saray ortağı Devlet Bahçeli, İstanbul Sözleşmesini hedef aldı.

Bahçeli “İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sabra şifa olamamıştır, sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümleri aileyi tehdit etmiştir. Çekilmek de bir haktır. İstanbul Sözleşmesi’nin feshi doğru ve yerindedir. Kadın haklarını yalnızca sözleşmeye bağlı görmek cehalettir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Lafa geldi mi, büyük dava adamı rolüne bürünenlerin, süreç içinde ne kadar küçüldüğünü, ne kadar bayağılaştığını, başkalarının dolduruşuna gelerek nasıl kişiliklerini kaybettiklerini üzülerek gördük ve yaşadık. Bunların, Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı yapılan karanlık operasyonlarda figüranlığa nasıl da teşne olduklarını ibretle seyrettik. Çok şükür ayrık otlarından arına arına kabuğun içinde saklı duran özü çıkardık.

Stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeline sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına, daha doğrusu kökleşmesine hizmet etmektir

Sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir bir anayasa hazırlığı ikinci stratejik hedefimizdir.

Herkes haddini bilsin atacağımız taşı da biliriz yiyeceğimiz aşı da seçeriz. CHP, HDP, İP’in söyledikleri bizim için sadece gürültü kirliliği. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur olmayacaktır da.

Öyle bir istismar kampanyası devrede ki kadına şiddet sanki cezasız kalacak. Bu sakat propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açık. MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmekte. Ancak sabahtan akşama kadar TV’lerden şiddeti teşvik eden program, haber ve dizileri de aynı ölçüde kınadığımızı söylemek boynumuzun borcudur. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sabra şifa olamamıştır, sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümleri aileyi tehdit etmiştir. Çekilmek de bir haktır. İstanbul Sözleşmesi’nin feshi doğru ve yerindedir. Kadın haklarını yalnızca sözleşmeye bağlı görmek cehalettir.

Kılıçdaroğlu diyor ki ‘HDP’ye dokundurmam’, sonuçta PKK’nın siyasi ayağının CHP’de tecellisidir. Sayın Kılıçdaroğlu yazık sana yuh olsun senin zihniyetine. Dokundurmam dediğin HDP, vatanımıza, huzurumuza, evlatlarımıza dokundu haberin oldu mu? İhanete ortaksın demektir. Dökülen kanlarda payın var demektir.

Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar. Kılıçdaroğlu ve İP’e dolanmış yoldaşları, boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın, seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti önüne kattığı gibi kaçtığı yere kadar kovalayacaktır.