Toplumsal Haber Merkezi

Perinçek başkanlığındaki MYK’nın skandal kararıyla partisinden istifa etmek zorunda kalan Gültekin’in ardından 108 kişi daha partiden istifa etti.

Eski Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin Vatan Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı skandal bir kararla partisinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Bedri Gültekin’in istifasının ardından bugün de partiden 108 kişi "Bir devrimcinin bu partide işi olmaz" diyerek istifa etti.

İKTİDAR MEDYASI YİNE GÖRMEDİ
Saray’ın küçük ortağı Vatan Partisi’nde art arda yaşanan istifa depremine ilişkin gerek Perinçekçi Aydınlık gazetesi, Ulusal Kanal gerekse Saray medyası kör ve sağır duruma gelmiş durumda.

Yaşanan bu durum akıllara eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını getirdi. Instagram hesabı üzerinden istifasını açıklayan Albayrak'ın istifası da AKP medyasında kendine yer bulamamıştı.

Albayrak’ın istifasının ardından 12 saati aşkın bir süre geçmesine rağmen yandaş kanallar halen konu işlenmemiş, kamu adına yayıncılık yapan Anadolu Ajansı ve TRT, istifa haberini geçmemişti. Yandaş gazetelerde de, biri hariç konu hakkında tek satır haber yer almamıştı.

Albayrak’ın istifasını okurlarına duyuran tek gazete, İçişileri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile bilinen, Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı Türkiye gazetesi olmuştu.