Saray ittifakının tabanda yaşadığı çatlaklara bir yenisi daha eklendi. Daha önce AKP ve MHP’nin defalarca karşı karşıya gelmesine sahne olan Kastamonu’da son kriz "iman" tartışması üzerinden yaşandı.

MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun kendisini eleştiren AKP il yöneticilerine “Bunlar ittifak münafıkları, imanları tazelesinler” derken, İl Genel Meclisi’nin AKP’li Başkanı Güray Parçal ise, “İmanlarını tazelesinler diye cümleler çok değil. Herkesin kalbindeki imanı sorgulayacak tek kişi Allah’tır.” şeklinde tepki gösterdi. AKP Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü de, Vidinlioğlu’nun ifadesini eleştirdi.

Yeniçağ'dan Erdem Avşar'ın haberine göre; Kriz, Kastamonu’nun MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun kendisini eleştiren AKP İl Yöneticilerine tepki göstermesi ile başladı. Vidinlioğlu, AKP yönetiminde yer alanların kendilerine yönelik eleştirilerde bulunmalarını hazmedemediğini belirterek, "Bunlar ittifak münafıkları, imanları tazelesinler" dedi. MHP’li Vidinlioğlu’nun bu sözleri ise AKP’de tepki ile karşılandı.

AKP Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, belediye başkanının tavrını doğru bulmadığını ifade ederek, 2019’daki yerel seçimlerin öncesi ve hemen sonrasında MHP cephesinden AKP’ye yönelik söylemleri hatırlattı.

Diğer yandan Kastamonu İl Genel Meclisi’nin AKP’li Başkanı Güray Parçal da, Vidinlioğlu’na tepki gösterdi. Parçal, "İmanlarını tazelesinler diye cümleler çok değil. Herkesin kalbindeki imanı sorgulayacak tek kişi Allah’tır." sözleri ile tepkisini ortaya koydu.