MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde Boğaziçi Üniversitesi eylemcileri hakkında AKP'nin iddialarını hatırlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne daha önce AKP’de birçok görevde yer alan ve 2015’te İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasının ardından yaşanan protestolar, Saray ittifakında da polemik konusu oldu.

Birgün'de yer alan habere göre, kayyum Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından haftalar süren protestolar sonucunda onlarca öğrenci gözaltına alındı, bu öğrencilerin çok sayıda terör örgütü ile bağlantısı bulunduğu iddia edilse de somut delillere dayanan bir kanıt sunulamadı.

Kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden iktidar kaynaklı iddiaların ardından gözaltındaki öğrencilerin birçoğu serbest bırakıldı.

Protestolar sürürken MHP yönetimi, Boğaziçi protestoları sonucu ortaya atılan iddiaları TBMM gündemine taşıma kararı aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, protestocuların bir kısmının öğrenci olmadığı, bir kısmının ise çeşitli örgütlerle bağlantısı bulunduğuna yönelik iddiaları anımsattı.

KAÇ KİŞİNİN BAĞI VAR?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, önergesinde, “Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasının sonrasında üniversitede çıkan olaylarda kaç kişi gözaltına alınmıştır? Söz konusu olaylarda gözaltına alınanların kaçı öğrencidir? Söz konusu olaylarda gözaltına alınanlar arasında terör örgütleriyle irtibatı, bağı, iltisakı olan tespit edilmiş midir? Edildiyse kaç kişidir?” sorularına yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP’li Durmaz’ın önergesine, yasal süre olan 15 gün içerisinde yanıt vermedi. Önerge, Durmaz’a iade edildi. Soylu’nun yanıtlamadığı önerge çok sayıdaki benzeri ile birlikte yanıtlanmayı bekliyor.